Vendel

Hídlap

Begipszelt kezével ütötte az élettársától cigarettát kéregető esztergomi gimnazistát

Garázdaság és könnyű testi sértés miatt ítélhetik el azt a férfit, aki március 18-án begipszelt kezével többször megütött egy másik férfit, aki emiatt nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A többszörös visszaeső támadó akár 1 év 8 hónap letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Hirdetések

Az elkövető aznap az esztergomi Jókai utcában a Széchenyi tér irányába haladt élettársával, amikor a nyílt utcán szembetalálkoztak a sértettel és osztálytársával, akik akkor jöttek ki a közeli gimnáziumból.

A vádlott jobb keze egy korábbi sérülés miatt be volt gipszelve. Amikor elhaladtak egymás mellett, a fiatalok után ordított, majd őket indulatosan „mit képzeltek?” kérdéssel számonkérte. A két iskolás nem értette, hogy miért ilyen indulatos a férfi.

Ezután a begipszelt kezű támadó odament az időközben megálló sértetthez, akit élettársa útmutatása alapján számon kért, amiatt, hogy élettársa elmondása szerint a sértett korábban több alkalommal cigarettát kért tőle, aki nem adott neki, ezért őt a sértett megkergette.

A vádlott a választ meg sem várva a fiatalt három alkalommal a gipszkötésben lévő jobb kezével megütötte, az ütések sértett arcának bal fül alatti részét és nyakának bal oldali részét találták el. A sértett a vádlott általi bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülésként az arc bal oldalának zúzódását szenvedte el, amely miatt kérte az elkövető megbüntetését.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélje.

(Borítókép: blogozine.blog.hu)

Hirdetések
  • Koronavírus miatt rendkívüli szünetet rendeltek el a Babits iskolában

    „Tájékoztatom a szülőket, hogy iskolánkban az Operatív Törzs 2020. október 21-22. napjára rendkívüli szünetet rendelt el, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében” – közölte Fazekas Bernadett intézményvezető az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola honlapján.

    Hídlap
  • Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

    Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tatabányai székháza adott otthont – írja a KEMKIK. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást. A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

    Hídlap