Sárba ragadt kamiont mentettek Kesztölc határában

Elakadt kamiont kellett menteniük az esztergomi hivatásos tűzoltóknak november 21-én este - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kesztölci elágazásnál, vagyis a 10-es és 117-es utak kereszteződése egy több tonnás jármű húzódott az útpadkára, majd indulás közben belesüllyedtek a kerekei az út menti sárba.

Elakadt kamiont kellett menteniük az esztergomi hivatásos tűzoltóknak november 21-én este – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kesztölci elágazásnál, vagyis a 10-es és 117-es utak kereszteződése egy több tonnás jármű húzódott az útpadkára, majd indulás közben belesüllyedtek a kerekei az út menti sárba.

Bár az elmúlt napokban nem hullott jelentős mennyiségű csapadék, éppen elég volt ahhoz, hogy az utak melletti területek felázzanak és csúcsóssá váljanak. November 21-én este egy kamiont ejtett fogságba a sár: a jármű önerejéből képtelen volt visszatérni az úttestre, ráadásul akadályozta a forgalmat is.

A riasztást követően műszaki mentés céljából helyszínre értek az esztergomi hivatásos tűzoltók, a rendőrség pedig teljes útzárat rendelt el, így a katasztrófavédelmi egységek zavartalanul végezhették a munkájukat. A kamiont végül csörlő és drótkötél segítségével húzták vissza az útra.

Egyébként az egyik közösségi oldalon azt írták, hogy a sofőr azzal a szándékkal húzódott az útpadkára, hogy könnyítsen magán. Dolga végeztével indult is volna tovább, de a kerekek belesüllyeztek a felázott talajba.

(Forrás: katasztrófavédelem)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!