Vencel

Hídlap

Vízvezeték-hálózat felújítása miatt lezárják IV. Béla király és a Jókai M. utcák kereszteződését

Ivóvízvezeték-hálózat rekonstrukciós munkálatok miatt november 25-től várhatóan egy hétre lezárják az esztergomi IV. Béla király és a Jókai M. utcai csomópontot – írja az esztergom.hu. A közlemény szerint a forgalmi rend is változik a környéken, így arra kérik a lakosokat, hogy ne megszokásból, hanem minden esetben körültekintően közlekedjenek.

Hirdetések

November 25-től lezárják a IV. Béla király és Jókai M. utcák kereszteződését. Alapesetben a IV. Béla király utca a 11. számú főút felől befelé (a Kis Duna irányába) egyirányú. A szakasz ideiglenesen fordítva lesz egyirányú, így a Mikszáth Kálmán utcából nem balra, hanem jobbra, a 11-es számú főút felé haladhatnak tovább a közlekedők.

Továbbá a IV. Béla király utcáról csak jobbra, a körforgalom felé lehet majd kikanyarodni. A Jókai M. utca az Eszperantó utcai csatlakozástól, míg a IV. Béla király utca a Deák F. utcai kereszteződéstől lesz zsákutca.

Az ÉDV Zrt. is kiadott egy közleményt, miszerint november 25-én hétfőn 9-16 óra között a Bottyán utca Arany János és a IV. Béla király utcák közötti szakaszán vízhiány várható. November 27-én szerdán szintén nem lesz víz, mert akkor kötik be az új ivóvíz gerincvezetéket. Akkor a IV. Béla király utcában, illetve a Jókai utca IV. Béla király és Eszperantó utcák közötti szakaszán élőknek kell nélkülözniük a vizet.

(Forrás: ÉDV Zrt. / esztergomi önkormányzat)

(Borítókép: promenad.hu)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap