Máté, Mirella

Hídlap

Verőcei diákok nyerték meg a Bolyai Matematika Csapatversenyt

175 pontot gyűjtve nyerte meg a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjét a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata. A Pest megyei fiatalok a hetedik évfolyamos általános iskolások kategóriájában diadalmaskodtak.

Hirdetések

Mint arról beszámoltunk kimagasló eredményeket értek el a Kárpát-medencei tanulmányi verseny körzeti fordulójában az esztergomi és a verőcei diákok. Komárom-Esztergom megyében a 3. osztályosok kategóriáját megnyerve jutott az országos döntőbe az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola TudÁsok nevű csapata. A fináléban Felföldi Lotti, Győző Balázs, Kardos Lilla Csenge és Mlaka Benedek a tizenharmadik helyezést szerezte meg.

A nyolcadik évfolyamos gimnazisták mezőnyében huszonharmadik helyen zárt a π²/2 csapat (esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola. Az intézményt Espasa Ramon Albert, Láng Bence, Ungi Bálint, valamint Valkó Kristóf képviselte.

A legjobb eredményt a verőcei diákok érték el: ők a döntőben az írásbeli feladatok mellett szóban is számot tettek tudásukról. Varga Boldizsár, Megyery Sebestyén, Madai András, Gecse Botond tizenhat ponttal gyűjtött többet a második helyezett csapatnál, így megérdemelten nyerték meg a versenyt. A tanulókat Kovácsné Kurinczi Brigitta készítette fel.

(Borítókép: Gecse-Legény Enikő)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap