Jenő

Hídlap

Verőcei diákok nyerték meg a Bolyai Matematika Csapatversenyt

175 pontot gyűjtve nyerte meg a Bolyai Matematika Csapatverseny országos döntőjét a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola Integrálók nevű csapata. A Pest megyei fiatalok a hetedik évfolyamos általános iskolások kategóriájában diadalmaskodtak.

Hirdetések

Mint arról beszámoltunk kimagasló eredményeket értek el a Kárpát-medencei tanulmányi verseny körzeti fordulójában az esztergomi és a verőcei diákok. Komárom-Esztergom megyében a 3. osztályosok kategóriáját megnyerve jutott az országos döntőbe az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola TudÁsok nevű csapata. A fináléban Felföldi Lotti, Győző Balázs, Kardos Lilla Csenge és Mlaka Benedek a tizenharmadik helyezést szerezte meg.

A nyolcadik évfolyamos gimnazisták mezőnyében huszonharmadik helyen zárt a π²/2 csapat (esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola. Az intézményt Espasa Ramon Albert, Láng Bence, Ungi Bálint, valamint Valkó Kristóf képviselte.

A legjobb eredményt a verőcei diákok érték el: ők a döntőben az írásbeli feladatok mellett szóban is számot tettek tudásukról. Varga Boldizsár, Megyery Sebestyén, Madai András, Gecse Botond tizenhat ponttal gyűjtött többet a második helyezett csapatnál, így megérdemelten nyerték meg a versenyt. A tanulókat Kovácsné Kurinczi Brigitta készítette fel.

(Borítókép: Gecse-Legény Enikő)

Hirdetések

  • Koronavírus: szigorítják a Magyarországra történő belépést

    Több, környező országban is újult erőre kapott a járvány, ezért három kategóriába (zöld, sárga, vörös) sorolja az államokat a kormány – hangzott el a vasárnap délelőtti sajtótájékoztatón. Gulyás Gergely közölte: hazánk jelenleg az egyik legbiztonságosabb ország Európában.

    Hídlap
  • Két autó ütközött össze a Dobogókőre vezető úton

    Két személyautó ütközött össze július 11-én, szombaton délután az 1111-es út 27. kilométerszelvényében, Esztergom és a pilisszentléleki lehajtó között – írja a Dorogi-medence. A helyszínelés idejére először teljes útzárat rendeltek el, majd félpályán megindulhatott a forgalom.

    Hídlap