Jusztina

Hídlap

Robbanást hallottak Nagymaroson és a környező településeken

Robbanásra, vagy arra hasonlító hangot észleltek november 25-én délelőtt Nagymaroson, illetve a környező településeken. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is megerősítette az információt, ugyanakkor az is kiderült, hogy nem katasztrófa, hanem tervezett robbantás történt.

Hirdetések

Csámpai Attila tűzoltó százados, megyei szóvivő megkeresésünkre elmondta, hogy a műveletirányítás a lakossági bejelentés nyomán helyszínre riasztotta a helyi önkéntes és a váci hivatásos tűzoltókat. A tűzoltók nagy területen átvizsgálták az érintett részt, azonban robbanásra, vagy arra utaló körülményt nem találtak.

Közben a műveletirányítás felvette a kapcsolatot az áramszolgáltatóval, illetve a gázszolgáltatóval is. Hozzájuk nem érkezett bejelentés, a hálózatban nem észleltek kiesést. Újabb lakossági bejelentés időközben nem érkezett, így pillanatra úgy tűnt talány marad a hang.

A Nagymarosiak nevű Facebook csoportban is megindult a találgatás, hogy mi történhetett. Nagyhencről, Verőcéről is jelezték, hogy az ablakok, de az egész épület megremegett. Időközben utánanéztünk annak, hogy a földrengésmérő állomások rögzítettek-e valamit, de ott sem találtunk katasztrófára utaló nyomokat.

Aztán végül megoldották a feladványt: a hangok forrása a Duna túloldalán található Dunabogdány kőbányájában keresendők, ahol tervezett robbantást hajtottak végre. Ennek a hangját lehetett több kilométerre elhallani, illetve ezt vélték a lakosok robbanásnak.

(Borítókép illusztráció: britannica.com)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap