Friderika

Hídlap

Lezárták az esztergomi IV. Béla király és Jókai Mór utcák kereszteződését

A terveknek megfelelően november 25-én elkezdődtek a munkálatok a IV. Béla király és a Jókai Mór utcák kereszteződésében, melyről előzetesen a Hídlap is tájékoztatta a lakosságot. Vannak azonban olyanok, akik a tiltás ellenére is behajtanak az utcákba.

Újabb helyszínen végeznek ivóvízvezeték-hálózat rekonstrukciós munkálatokat, aminek köszönhetően megváltozott a forgalmi rend a belvárosban. A IV. Béla király utca például nem a Kis-Duna, hanem a Kossuth Lajos utca felé lett egyirányú. A körforgalom felől érkezőket a kanyarodó sávba kihelyezett táblák is tájékoztatják az ideiglenes változásokról.

Helyszíni szemlénk alkalmával azt is tapasztaltuk, hogy a többség meglepően jól alkalmazkodik a változáshoz, de még mindig vannak olyanok, akik megszokásból közlekednek és nem nézik a táblákat. Egy fekete Volkswagennel közlekedő hölgy mindenképpen rekordot döntött, hiszen minimum két behajtani tilos tábla jelzését is figyelmen kívül hagyta.

A Kossuth Lajos utcáról behajtott a IV. Béla király utcába (1. behajtani tilos tábla), majd látta, hogy le van zárva az út. Ekkor sűrű káromkodások közepette behajtott a szintén egyirányú Mikszáth Kálmán utcába (2. behajtani tilos tábla) és a forgalommal szemben végighajtott.

Hirdetések

A szakemberekre nem lehet panasz, hiszen a munkálatok megkezdése előtt letakarták fóliával az eredeti táblákat és újakat is kihelyeztek. A tervek szerint a kivitelezés egy hétig tarthat.

Hirdetések

  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap