Adalbert

Hídlap

Megverte esztergomi lakótársát, mert azt hitte, hogy ellopta a pénzét

Az Esztergomi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki megverte saját ivócimboráját. A támadó úgy vélte, hogy a sértett – aki egyben az ő lakótársa – meglopta őt. Később kiderült, hogy a pénz mindvégig a lakásban volt.

Hirdetések

A vádlott és társa tavaly december közepétől együtt éltek egy esztergomi házban, ahol idén január 2-án közösen italoztak. A vádlott az alkoholos ital kortyolgatása közben vette észre, hogy eltűnt tízezet forintja és rögtön lakótársát kezdte el gyanúsítani. Emiatt a vádlott kérdőre vonta a sértettet, aki tagadta a pénz elvételét és távozott a lakásból.

A vádlott nem hitt neki, utánament, majd az utcán többször arcon ütötte, miközben követelte, hogy adja vissza a pénzt. A támadót az arra járó rendőrök fékezték meg. A vádlott később a két ágy közé becsúszva találta meg a pénzt.
A sértett nyolc napon belül gyógyuló arcsérülést szenvedett, magánindítványt nem terjesztett elő.

A vádlott büntetett előéletű, őt a bíróság lőfegyverrel visszaélés büntette miatt tavaly végrehajtásában 2 év 6 hó próbaidőre felfüggesztett 2 év börtönbüntetésre ítélte. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélje.

Továbbá elrendelhetik a felfüggesztett szabadságvesztés utólagos végrehajtását.

(Borítókép: Pixabay.com)
(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap