Móric

Hídlap

Nyílt napot tartottak a Pázmány esztergomi képzési helyszínén

Nyílt napot tartottak november 26-án a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának esztergomi képzési helyszínén. A program ismerkedős játékkal kezdődött, majd Dr. Juhász Márta tanszékvezető asszony ismertette az óvópedagógus és tanító alapképzési szakokat. Az érdeklődők a hallgatói életbe is betekintést nyerhettek.

Hirdetések

A nyílt napon Dejcző Fanni, az egyetem hallgatója személyes tapasztalatain keresztül mutatta be a külföldi ösztöndíj lehetőségeket. Valkai Barbara felvételi referens a felvételi eljárás gyakorlati tudnivalóiról tájékoztatta a megjelent középiskolás diákokat és szüleiket.

Darázs Csenge Boglárka, harmadéves óvodapedagógus hallgató az óvodai életről, óvodai gyakorlatokról beszélt, majd Ágoston Sára, másodéves tanítószakos hallgató az első tanítási gyakorlat élményeiről és a gyerekek visszajelzéseiről mesélt. A központi tájékoztató legvégén Smiglag Viktória a hallgatói önkormányzat munkájáról, rendezvényeiről, és a hallgatói életről tartott színes prezentációt.

Rendszeres együttműködő partnerükkel, a Játékkunyhóval közösen a „Kaland az osztályteremben” című játékos foglalkozást is szerveztek. A játékmesterek a szabaduló szobák módszertanához hasonló játékokon keresztül mutatták be a játékpedagógia alapjait. Fakultatív programként az érdeklődők bejárhatták a Vitéz János Kollégiumot, illetve három szabadon látogatható előadáson is részt vehettek.

(Forrás: Kissné Csorba Erika)
(Fotók: PPKE)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap