Jeromos

Hídlap

Újonnan megválasztott polgármesterek találkoztak Lábatlanon

A lábatlani Gerenday Közösségi Házban találkoztak egymással Komárom-Esztergom megye újonnan megválasztott polgármesterei. A 10 ezer fő alatti kistelepülések vezetőit Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke és dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is köszöntötte.

Hirdetések

A Lábatlanon tartott találkozón házigazdaként Teller Péter polgármester üdvözölte a megjelenteket, majd úgy fogalmazott: a közösségi ház épülete méltó egy ilyen összejövetelhez.

Popovics György elsőként gratulált a győzteseknek, majd bemutatta a jelenlévőknek Romanek Etelka, Borsó Tibor, Steindl Balázs közgyűlési alelnököket, valamint dr. Juhász Jánost, a Komárom-Esztergom Megyei Területfejlesztési Kft. ügyvezetőjét.

Az új polgármesterek megismerkedhettek a megyei önkormányzat tevékenységével is. Popovics György elmondta, hogy az egyik legfontosabb feladatuk az, hogy a városok mellett a kistelepülésekre is jusson kellő figyelem, egyúttal céljuk, hogy a községek is jelentős fejlődésen mehessenek keresztül. A megyei közgyűlés elnöke továbbá a megyei identitás fontosságáról, a fejlesztésekről és a pályázati lehetőségekről is beszélt.

Dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője is gratulált a települések új vezetőinek, majd elmondta, hogy a Magyar Falu Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) sikerei is bizonyítják, hogy a kormányzat a kistelepüléseket is fontosnak tartja. Az M100-as út kapcsán úgy fogalmazott, hogy bár még távoli dolognak tűnik, de a gyorsforgalmi sztráda sokat jelenthet a térségnek.

A köszöntők után Teller Péter (Lábatlan), Farkas Krisztina (Kesztölc), Fári Csaba (Leányvár), Bánhidi László (Tokod), Havrancsik Tibor (Mogyorósbánya), dr. Zigó Tamás (Vértestolna), Klinger Tamás (Tarján), Farkas Lajos (Réde), Papp Attila Csaba (Szákszend), Major Lászlóné (Tárkány), valamint Gyüsziné Rohonczi Anita (Ete) mutatkozott be.

Borsó Tibor, Steindl Balázs és dr. Juhász János tájékoztatója után közös ebéden vettek részt a polgármesterek és a meghívott vendégek.

(Forrás: Kemma.hu/Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap