Máté, Mirella

Hídlap

Első alkalommal rendeztek csónakos pergető horgászversenyt a Dunán

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) a hétvégén tartotta első, párosoknak kiírt csónakos pergető horgász versenyét, melyen minden feltétel; ragyogó napsütés, alacsony vízállás és a rablóhalaknak otthonos tíz fokos vízhőmérséklet adott volt a megmérettetéshez.

Hirdetések

A versenyt egy mintegy nyolc kilométeres szakaszon rendezték meg, a táti külső gáttól a Helemba-szigetekig, a szlovákiai sporttársakkal megegyezve. Az indulók egymástól ötven méter távolságra helyezkedhettek el csónakjaikkal, a jobb fogás reményében pozíciójukat változtathatták a verseny közben.

A horgászoknak ragadozó halakat kellett kifogni a Dunából. A fogásokról értesíteni kellett a mérőcsónakot, az ellenőrök hitelesítették az eredményt, a halakat pedig visszaengedték a folyóba. A kifogott halak hosszát összeadták, a legnagyobb értéket a Trexler-Végh páros érte el egy 72 centis süllő és egy 80 centi harcsa összegeként, 152 centiméterrel. Ők egyben a legnagyobb halért járó díjat is megkapták.

(Forrás: KEMHESZ)
(Fotó: Hídlap)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap