Megújult önkormányzati épületet avattak fel Epölön

A napokban avatták fel az epöli polgármesteri hivatal szomszédságában található, egykori orvosi rendelő és fodrászat épületét, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel és alakítottak át közösségi térré.

A napokban avatták fel az epöli polgármesteri hivatal szomszédságában található, egykori orvosi rendelő és fodrászat épületét, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében újítottak fel és alakítottak át közösségi térré.

Az ünnepség kezdetén az alapításának 30. évfordulóját idén ünneplő Epöli Búzavirág Népdalkör tagjai énekeltek egyet, majd köszöntötték dr. Völner Pált, a térség országgyűlési képviselőjét, Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Tácsik Attila polgármestert, Mészáros István alpolgármestert, Simonyi-Molnár Balázs atyát és Bokros Gábort, a helyi polgárőr egyesület elnökét.
 Tácsik Attila felidézte a régmúlt időket, amikor még orvosi rendelő és fodrászat működött az épületben. A felújítással egy hosszú időszak végéhez érkeztek, hiszen új funkcióval töltötték meg az üresen álló helyiségeket. A belső tér átalakítása, valamint a külső falak és a födémszerkezet szigetelésén túl új nyílászárókat szereltek be, akadálymentesített illemhelyiséget és teakonyhát is létrehoztak.
 Elhangzott, hogy az épület közösségi térként is funkcionálhat majd, hiszen ott tarthatja próbáit a dalkör, de ott működik majd a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, a járási ügysegéd is.
 Dr. Völner Pál beszédében kijelentette, hogy a kormány a vidéken élők életminőségét kívánja javítani. Reméli, hogy a Magyar Falu Programnak köszönhetően a következő években is több átadóünnepségen vehetnek részt.
 Popovics György a dalok hallatán megjegyezte: reméli, hogy egyszer majd lesz egy megyei dal, melyet a Komárom-Esztergom megyei kultúrcsoportok örömmel énekelhetnének. Kiemelte, hogy fontos számukra az, hogy a kistelepülésen élők érezzék a kormány és a megyei önkormányzat odafigyelését. Örömét fejezte ki, hiszen a megyei önkormányzat segítségével egy régi, funkcióját vesztett épület újulhatott meg, melyben a polgárőrök irodája is található.

A beszédek után Simonyi-Molnár Balázs atya megáldotta a helyiségeket, majd dr. Völner Pál, Popovics György és Tácsik Attila átvágták a szalagot. Az ünnepség után nagyszabású rendezvényen köszöntötték a helyi időseket, melyen a megyei közgyűlés elnöke átadta az összetartozás jelképező Megyezászlót is.

(Forrás: Dorogi-medence)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!