Máté, Mirella

Hídlap

Nyergesújfalui gyógytornán lopta meg társait

Felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat az a nő, aki márciusban gyógytorna alatt lopta meg társait. A nyergesújfalui eset kapcsán az Esztergomi Járási Ügyészség háromrendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben nyújtott be vádiratot az elkövetővel szemben.

Hirdetések

A nő nyergesújfalui szakrendelőbe járt gyógytornára, ahol a foglalkozás során elhatározta, hogy meglopja betegtársait. Kihasználta azt az alkalmat, amikor egyedül maradt a terem függönnyel elválasztott részében, majd átvizsgálta a ruhaneműket és a társákat.

Ekkor ellopta az egyik beteg pénztárcáját, melyben személyes okmányok, valamint 80 ezer forint volt. A vádlott a március 7-én megszerzett készpénzt elköltötte, a pénztárcát és az iratokat eldobta, melyet a rendőrök juttattak vissza a tulajdonosához.

Az enyveskezű nő március 28-án újra akcióba lendült: először egy táskát, majd egy kabátot kutatott át, majd ismét egy táska következett. Utóbbiból 3.500 forintot vett magához, de ezt nála megtalálták és visszaadták a sértettnek.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje a vádlottat, valamint kötelezze az egyik sértett részére az okozott 80.000,- Ft kár megtérítésére.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: pinterest.com)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap