Malvin

Hídlap

Szakmavásárra várták a végzős diákokat Esztergomban

November 26-án, a TSZC Balassa Bálint Szakgimnázium és Szakközépiskola épületében rendezték meg az első Esztergomi Kistérség Szakmavásárt. A nyolcadikosok szimulátorokon keresztül maguk is belekóstolhattak a munka világába, továbbá játékos feladatokat is teljesíthettek.

Nagy volt az érdeklődés a szakmavásár iránt, melyen a házigazda iskola mellett a TSZC Bottyán János Szakgimnázium, valamint a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola képzéskínálatával ismerkedhettek meg a diákok.

A földszinten elhelyezett szimulátoroknál szinte mindenki tett egy tiszteletkört. A fiatalok mindig körbeállták azt a társukat, aki éppen az országúton hasított a kamionnal, eközben pedig fél szemmel figyelték a targoncával manőverező társukat is. Az egyik legérdekesebb minden bizonnyal a hegesztő szimulátor volt, ahol a pajzsba épített kijelzőn keresztül egy virtuális valóság jelent meg. A kezdeti nehézségek után a tanulók mindig belelendültek és kedvük szerint “rajzoltak” a fémlapra.

A pincérek étkészlet felismerő játékkal készültek, az első és második emeleten pedig további szakmák mutatkoztak be. Kapva az ingyenes hajvágási lehetőségen, többen beültek a fodrászok székébe, a műszaki beállítottságú fiatalokat többek között az Ethernet kábel készítési lehetőség és a forrasztás is vonzotta.

Hirdetések

Hirdetések
  • Online koncertet adnak az esztergomi zeneiskola tanárai

    A járványhelyzet miatt nem rendeznek nyilvános hangversenyeket az esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolában, de a tanárok úgy érzik, hogy a Zene Világnapjának megünneplése – melyet október 1-én tartanak – ebben a helyzetben is kedves kötelességük és szívügyük.

    Hídlap
  • Modell- és gyártásevolúció a Magyar Suzukinál

    A Magyar Suzuki a modern magyar autóipar leghosszabb sikertörténete. A japán gyökerű vállalat ötven év kihagyás után, 1992-ben hozta vissza hazánkba a személyautógyártást. Közel három évtized alatt több mint 3,5 millió autó gördült már le az esztergomi gyártósorról.

    Hídlap