Világ huszonöt legjobb utazási célpontja közé választották az Országos Kéktúrát

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja - írja az MTI. Az 1167 kilométer hosszú útvonal 27 szakaszból áll, melyek teljesítését az egyes helyszíneken elhelyezett bélyegzőkkel igazolhatjuk.

A 2020-ra leginkább ajánlott huszonöt utazási célpont közé sorolta a Magyarországon átívelő Országos Kéktúrát a National Geographic magazin nemzetközi honlapja – írja az MTI. Az 1167 kilométer hosszú útvonal 27 szakaszból áll, melyek teljesítését az egyes helyszíneken elhelyezett bélyegzőkkel igazolhatjuk.

A huszonötös listán olyan látványosságok kaptak helyet, mint a Kalahári-sivatag (Dél-Afrika), a Grossglockner-Hochalpenstrasse (Ausztria), Parma városa (Olaszország), a Maldív-szigetek, Asztúria (Spanyolország), Tasmania (Ausztrália), a Kamcsatka-félsziget (Oroszország) vagy a Grand Canyon Nemzeti Park (Amerikai Egyesült Államok) – tudatta az MTI-vel a Magyar Természetjáró Szövetség.

Egyébként a National Geographic Traveler’s tizenhét országbeli szerkesztőségével és saját, világjáró szakértőikkel egyeztetve alakították ki a legvonzóbb és legfenntarthatóbb turisztikai célpontok névsorát. Ezért is számít kiemelkedőnek, hogy az Országos Kéktúra is felfért a listára.

A Magyar Természetjáró Szövetség e jeles alkalom kapcsán arra is emlékeztet, hogy a teljes útvonal részletes, szakaszonkénti ismertető négy nyelven érhető el az online útikönyvükben, a Természetjáró.hu honlapon, valamint az ingyenes Természetjáró applikációban.

Utóbbi abban az esetben is hasznos lehet, ha offline módban akarunk a terepen navigálni. A felhasználói felülete alkalmazkodik a mobil nyelvéhez, így a külföldi turisták számára is segítséget nyújt. A Magyar Természetjáró Szövetség szakmai koordinálásban működő Országos Kéktúra útvonala 1167 km hosszú, 27 szakaszból áll, 152 bélyegzőponttal. November 12-ig 6715 fő teljesítette – áll a szövetség közleményében.

Térségünket elsőként a 11. számú, 67,4 kilométer hosszú Szárliget-Dorog közötti, a 12. számú, 18,5 kilométer hosszú Dorog-Piliscsaba szakasz érinti. Ezután a túrázók a Budai-hegység területén haladnak, majd Visegrádra érve és komppal átkelve érkeznek meg a Szobi járásba. A 17. 40,6 kilométer hosszú szakasz Nagymarostól Kóspallagon és a Nagy-Hideg-Hegyen át Nógrádig vezet.

(Forrás: MTI/Magyar Természetjáró Szövetség)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!