Ulrik

Hídlap

Rács mögött tölti az ünnepeket az Esztergomban elfogott ukrán cigarettacsempész

Az Esztergomi Járási Ügyészség kezdeményezése alapján újra meghosszabbították annak az ukrán állampolgárságú nőnek a letartóztatását, akiz 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettával kaptak el. Ellene különösen nagy értékre, jövedéki adózás alól elvont termékre elkövetett orgazdaság bűntette miatt indult nyomozás.

Hirdetések

Az indítvány szerint a gyanúsított még június elején állt meg lengyel rendszámú furgonjával az esztergomi Nagy Duna sétány parkolájában. A járműben összesen 37.500 doboz magyar zár- és adójegy nélküli cigarettát tartott, melyeket Magyarországon nem forgalmaznak, erre figyelemmel a gyanúsítottól lefoglalt cigaretták jövedéki adózás alól elvont terméknek minősülnek. Az áru kiskereskedelmi eladási ára dobonként 1.440 forint, így a rakomány értéke 54 millió forintot tesz ki.

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság 2019. június 5. napján rendelte el a gyanúsított letartóztatását, majd legutóbb 2019. december 5. napjáig meghosszabbította. Ezúttal 2020. március 5-ig hosszabbították meg, mivel attól tartanak, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, illetve a bizonyítást veszélyeztetné. Az indítvány tárgyában az Esztergomi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. december 2. napján ülést tart, ezen a gyanúsítottat meghallgatja.

(Illusztráció: tolnavar.hu)
(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség Sajtó)

Hirdetések
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap
  • Több kocsin is kilazították a kerékcsavarokat Szokolyán

    Egy ismeretlen személy éjjelente borsot tör a szokolyaiak orra alá, hiszen kilazítja a kocsikon a kerékcsavarokat. A település önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ellenőrizzék a járművek kerekeit és ha rendelkeznek információkkal, netán „károsultak”, akkor jelezzék azt nekik.

    Hídlap