Friderika

Hídlap

Tizenöt ingatlanba tört be, letöltendő börtönbüntetést kapott

Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a vádemelést megelőzően egyezséget kötött a bűnösség elismeréséről azzal a bicskei elkövetővel, aki ablakok, valamint ajtók felfeszítésével tizenöt ingatlanba tört be.

Hirdetések

A vádlott 2017 novembere és 2018 márciusa között tizennégy komárom-esztergom megyei településen hatolt be épületekbe, ahonnan ékszereket, karórákat, csokoládét, és készpénzt lopott el. Utolsó akciója 2018. március 16-án volt: aznap délelőtt egy dorogi családi házba tört be, majd magához vett 307 ezer forintot érő ékszereket. A behatolással 50 ezer forintnyi kárt okozott.

Az elkövető a nyomozás során bűnösségére is kiterjedő beismerő vallomást tett, amely után az ügyészség és a gyanúsított egyezséget kötöttek. Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülés keretében a megkötött egyezségben foglaltak alapján az elkövetőt 1 év 5 hó végrehajtandó börtönbüntetésre, és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség ezen túlmenően indítványt tett arra, hogy a bíróság a bűncselekménnyel szerzett gazdagodást az elkövetőtől vonja el, a vádlottal szemben 1.324.706,-Ft., vagyonelkobzást alkalmazzon.

Az Esztergomi Járásbíróság az idén november 27-én megtartott előkészítő ülésen az egyezséget jóváhagyta, a vádlottat 1 év 5 hó börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra, és 1.324.706,- Ft vagyonelkobzásra ítélte.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: femina.hu)

Hirdetések

  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap
  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap