Adalbert

Hídlap

Nagyszabású rendezvénnyel avatják fel a Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot

Nagyszabású rendezvénnyel avatják fel december 13-án a Bajóthoz tartozó Péliföldszentkereszten épült Gerecse Natúrpark Látogatóközpontot. Cikkünkből kiderül, hogy az ünnepséget követő két napon milyen programokkal várják az érdeklődőket.

Hirdetések

December 13-án 14 órakor tartják a megyei önkormányzat segítségével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megépített látogatóközpont hivatalos átadó ünnepséget.

December 14-én szombaton 10-13 óra között szalmából és üvegből karácsonyfa díszeket készíthetnek az érdeklődök, továbbá megismerkedhetnek az agyagozással is. 14-16 óra között a kürtös- és mézeskalács készítés rejtelmeibe vezetik be a látogatókat, 16-18 óra között pedig fényfestéssel szórakoztatják a jelenlévőket. 17:30-tól a nap fénypontjaként Szvorák Katalin Kossuth-díjas népdalénekes adventi koncertet ad.

December 15-én vasárnap 10 órakor ünnepi mise lesz, majd Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök vezetésével tárlatbemutatóra invitálják az érdeklődőket.

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap