Jeromos

Hídlap

Meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját Esztergomban

November 30-án, szombaton este Hernádi Ádám polgármester, valamint dr. Harmai Gábor, az Esztergom-Belvárosi Szent Péter és Pál templom plébánosa gyújtotta meg az első gyertyát az esztergomi Széchenyi téren felállított adventi koszorún. Az ünnepi alkalmat a gyermekek rövid színpadi műsora tette teljessé.

Hirdetések

Dr. Harmai Gábor köszöntője után Hernádi Ádám mondott beszédet, melyben hangsúlyozta: ismét eltelt egy év és megint csupán hetek választanak el bennünket a karácsonytól. Véleménye szerint a múló időben ott van az érték, az ember élete, a kitűzött célok, a küzdelem, az öröm, a bánat, és minden, ami egyszer felemel és máskor pedig padlóra kényszerít bennünket.

-Szerencsés, aki mindezt családban élheti meg. Karácsony közeledtével még inkább felerősödik a család értéke is. Legalább ilyen fontos az is, hogy a szűkebb mellett legyen egy tágabb közösség is, amelyhez tartozhatunk – mondta.

  A polgármester arról is beszélt, hogy sokak számára igazodási pontot jelent Esztergom, ahol nem csak zárni és kezdeni, hanem megélni is jó egy évet. Végezetül azt mondta: a betlehemi istálló, a mai napig a leggazdagabb ház a világon és mindannyian arra vágyunk, hogy legyen egy ahhoz hasonló helyünk, ahol a szorongásainkat és bajainkat hátrahagyva szerető emberek vehetnek körül minket.

Dr. Harmai Gábor nem csak a plébánia, hanem a lakosok koszorúinak első gyertyáit is meggyújtotta.

Hirdetések

  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap