Adalbert

Hídlap

Nyílt napot tart az esztergomi Babits Mihály Színház

December 7-én, szombaton nyílt napot tart az esztergomi Babits Mihály Színház. A Balassa iskola dísztermében (Szent István tér 7-9.) bárki részt vehet színházi foglalkozásokon, továbbá előadásokkal és beszélgetéssel is várják az érdeklődőket. Valamennyi program ingyenesen látogatható.

Hirdetések

Részletes program:

 • 10:00 Színház és misztérium – színházi workshop középiskolásoknak Kaj Ádám rendezővel*
 • 14:00 Drámázz! – drámapedagógiai foglalkozás kisiskolásoknak Bacsa Ildikó színművésznővel*
 • 15:30 Braun Barna: Az influencer

Játsszák: Endrész Aliz, Braun Barna; rendezte: Kaj Ádám

Zsofyka, a népszerű influencer egy tragédia kapcsán ráeszmél, nem élheti tovább azt az életet, amely kényszeres figyelemhajhászatból posztok, videók, sztorik gyártásából, trendek hajkurászásából- és végső soron saját hazugságaiból áll. Van-e kiút onnan, ahol minden kapcsolatot felülírt a hájp? Milyen élet az, amiben az instagram a valóság? Hihetünk egy kényszeres öncsaló vallomásának? Te lájkot dobsz majd, vagy dühös fejet?

 • 17:00 Színházi kvíz – min. 4 fős csapatok jelentkezését várjuk
 • 18:30 Pódiumbeszélgetés a társulat művészeivel
 • 19:30 Ráhangoló – kulisszajárás a Sörgyári capriccio előadás előtt
 • 20:00 Bohumil Hrabal: Sörgyári capriccio

Játssza: Kéner Gabi; rendezte: Kaj Ádám

Hrabal édesanyja alakján keresztül énekli meg egy letűnt világ krónikáját. Azét a világét, ami nekünk is ismerős lehet nagy- és dédszüleink elbeszéléseiből, és amit csak itt érthetünk meg igazán Kelet-Közép-Európában. Előadásunk ott kezdődik, ahol mindez véget ér.1949-et írunk, és a nymburki sörgyár sem kerülheti el a sorsát: államosítják.„A múltat végképp eltörölni” eszméje indexre tesz mindent és mindenkit a boldog békeidőkből. Lomtárba kerül Francin és Pepin bácsi is. Ekkor jön Mariska, vagyis Hrabal-anyu, és azt teszi, amit a lelkiismerete diktál: emlékezik. És hála mindent megelevenítő képzeletének, a sörgyár újra élni kezd.

 • 23:00 Meglepetés

*Regisztrálni a babitskamara@gmail.com email-címen lehet.

Hirdetések
 • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

  Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

  Hídlap
 • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

  „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

  Hídlap