A megyei önkormányzat is csatlakozott a Jónak lenni jó! jótékonysági kampányhoz

A megyei önkormányzat idén is csatlakozott az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányához, amely ezúttal a koraszülöttek mentését támogatja. A jó ügy érdekében Győrfy Klára tatabányai festő Téli emlék című festményét ajánlották licitre.

A megyei önkormányzat idén is csatlakozott az MTVA Jónak lenni jó! jótékonysági kampányához, amely ezúttal a koraszülöttek mentését támogatja. A jó ügy érdekében Győrfy Klára tatabányai festő Téli emlék című festményét ajánlották licitre.

Az MTVA jótékonysági kampánya minden évben tömegeket mozgat meg az adományozás jegyében. Idén a koraszülöttek mentésének támogatására zajlik a gyűjtés, amelyhez a megyei önkormányzat is csatlakozott. Idén a tatabányai festőművész, Győrfy Klára Téli emlék című bányász témát feldolgozó festményét ajánlották licitre. „Reméljük, a tavalyi évhez hasonlóan idén is sokan csatlakoznak kezdeményezésünkhöz, és megyénk ezúttal is egy nagyobb összegű felajánlással tud hozzájárulni ehhez a nemes kezdeményezéshez!”- mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke.

A licit 60 000 Ft-ról indult, licitálni név és összeg megadásával a megyei önkormányzat Facebook-oldalán üzenetben, Csapucha Árpádnál a 20/287-9621-es telefonszámon és a fojegyzo@kemoh.hu e-mail címen lehet. A licit december 11-én délben zárul, ezt követően a legmagasabb felajánlott összeget eljuttatják az érintettekhez.

Bővebben a képről és a szerzőről:
A kép farostlemezre festett vegyes technikával készült, 64x 80 cm méretű. Készítője, Győrfy Klára Budapesten született, a budapesti Képzőművészeti Főiskolán tanult. A diploma megszerzése után festőművész férjével Tatabányára költöztek, általános iskolai rajztanárként és szakfelügyelőként dolgozott, képzőművészeti szakköröket vezetett. Hosszú évekig részt vett a Bányász Képzőművész Kör munkájában. Megbecsült és tevékeny élete során nemzedékeket tanított a rajz és a művészet szeretetére. Tatabánya díszpolgárává választották. Eközben a regionális és országos tárlatok rendszeres résztvevője volt. Konstruktív megfogalmazású festményeit sajátos tájlátás, kemény, tiszta ritmus jellemzi. Alkotásai megtalálhatóak a Magyar Nemzeti Galériában, a Tatabányai Múzeumban, a tatai Kuny Domokos Múzeumban és a soproni Bányászati Múzeumban.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!