Ulrik

Hídlap

St. Martin és Babicsek Bernát lépett fel Kemencén

A minap St. Martin elismert szaxofon- és pánsíp művész, illetve sorozatokban, színdarabokban és nem mellesleg a Paddy And the Rats zenekarban is szereplő Babicsek Bernát harmonikaművész lépett fel a Szobi járásban található Kemence templomában. A koncert nagy sikert aratott, a közönség állva tapsolta az előadókat.

Hirdetések

A képviselő-testület nevében Pongrácz János László polgármester köszöntötte a jelenlévőket, illetve a művészeket. Elmondta, hogy St. Martin immár harmadik alkalommal lép fel Kemencén és bízik benne, hogy egy ilyen rendezvénnyel méltó módon hangolódhatnak az Adventre.

Az előadókat senkinem sem kell bemutatni. A Hódmezővásárhelyen született St. Martin (születési nevén Szentmártoni Imre) trombitán, basszusgitáron, szaxofonon és pánsípon is tud játszani, a dobtudása pedig tovább színesíti repertoárját. Kiemelkedő zenei pályafutását 2014-ben A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.

Babicsek Bernát a Szeress most című, két évadot megélt sorozattal robbant be a köztudatba. A solymári harmonikaművész később a Barátok Köztben is megfordult, emellett több színdarabban is láthattuk.

A kemencei koncert előtt St. Martin közösségi oldalára töltöttek fel egy videót arról, hogy hogyan gyakorolnak a fellépésre. A templom megtelt érdeklődőkkel, a fellépés végén pedig hatalmas tapsot kaptak az előadók.

(Forrás: Kemence Plébánia Facebook oldal)

(Montázs borítókép: St. Martin Facebook oldala)

Hirdetések

  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap
  • Több kocsin is kilazították a kerékcsavarokat Szokolyán

    Egy ismeretlen személy éjjelente borsot tör a szokolyaiak orra alá, hiszen kilazítja a kocsikon a kerékcsavarokat. A település önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ellenőrizzék a járművek kerekeit és ha rendelkeznek információkkal, netán „károsultak”, akkor jelezzék azt nekik.

    Hídlap