Vencel

Hídlap

Támogatásokról döntöttek az esztergomi rendkívüli testületi ülésen

A 70. életévüket betöltött esztergomi lakosok, valamint a korábban kérelmet benyújtó nagycsaládosok részére decemberben postai úton 5000 forintos vásárlási utalványt juttat el Esztergom Város Önkormányzata – többek között erről döntöttek a december 5-i rendkívüli testületi ülésen.

Hirdetések

Az ülést Erős Gábor alpolgármester vezette, mivel Hernádi Ádám polgármester egyéb elfoglaltság miatt nem tudott részt venni, továbbá Tóth Tamás Béla képviselő sem vett részt rajta. A nyílt ülésen két napirendet tárgyaltak: az idősek és nagycsaládosok karácsonyi támogatását, valamint a Zsolt Nándor Zeneiskola alapítványának támogatási kérelmét.

Az önkormányzat idén is ötezer forintos vásárlási utalvánnyal járul hozzá a lakosok karácsonyi készülődéshez, amelyet a 70. életévüket betöltött esztergomi idősek, valamint a kérelmüket november 30-ig benyújtott és támogatásra jogosult nagycsaládosok részére postai úton juttatnak el.

Az önkormányzat részéről biztosított karácsonyi ajándékutalványokat taglaló határozati javaslatot tíz támogató szavazattal, három tartózkodással (Bádi Gábor, Cserép János, dr. Révfalvi Gergely) fogadta el a képviselő-testület. A támogatást Edenred vásárlási utalvány formájában biztosítja az önkormányzat. Az utalványt több tucat helyen lehet felhasználni Esztergomban, az elfogadóhelyek pontos listája az utalvany.edenred.hu oldalon érhető el.

Döntöttek továbbá arról is, hogy 450 ezer forinttal támogatják az Esztergomi Zsolt Nándor Katolikus Zeneiskolát. Az intézmény rendszeres cserekapcsolatot tart fenn Esztergom osztrák testvérvárosa, Mariazell Zeneiskolájával. A két iskola zenészei, zenekarai több alkalommal vendégszerepeltek és adtak koncertet a másik városban, tartottak közös zenei tábort a diákoknak, amely jó alapot teremtett egy szakmai alapon kialakuló kapcsolathoz. A Zeneiskola ifjúsági zenekara 2016 novemberében koncertet adott a mariazelli Bazilikában, az idei évben pedig a Balassa Bálint Vegyeskar kapott felkérést az adventi műsorban való közreműködésre, önálló, a mariazelli Bazilikában tartandó koncert keretében. A képviselő-testület támogatta a zeneiskola alapítványának kérését, a Balassa Bálint Vegyeskar marizelli fellépéséhez összesen 450 ezer forint támogatás biztosításáról döntött.

(Forrás: esztergom.hu)
(Borítókép: korábbi testületi ülés fotója)

Hirdetések
  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap