Adalbert

Hídlap

Közösen díszítették fel a tokod-üveggyári karácsonyfát a lakosok

A napokban kicsik és nagyok közösen díszítették fel a tokod-üveggyári művelődési ház előtt felállított karácsonyfát. Szürkületre ünnepi díszbe öltözött az épület bejárata előtt tetszelgő ezüstfenyő, a lakosok mellett pedig még Bánhidi László polgármester is csillagokat, valamint gömböket helyezett az ágakra.

Hirdetések

Faragó Ferenc képviselő elmondta, hogy az ötlet Bombicz Judittól származik, aki javasolta, hogy az üveggyári településrészen állítsák fel a fát. Ezután a testület úgy döntött, hogy a falu központjában, a községháza előtt, illetve Ebszőnybányán is állítanak egyet. A munkálatokban akkor a helyi önkéntes tűzoltók mellett lelkes helyiek vettek részt.
 A közösségépítés jegyében meghirdetett díszítés hírére maroknyi csapat verődött össze. Előkerültek a gömbökkel és csillagokkal teli zacskók, valamint dobozok, sőt még égősort is tettek a fára. Az eredmény magáért beszélt, a munka végeztével pedig többen le is fotózták a remekművet.

(Fotók: Tokod Nagyközség Önkormányzata Facebook oldal)

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap