Jusztina

Hídlap

Fogházbüntetésre ítélhetik az ittas sofőrt

Amennyiben bűnösségét elismeri és lemond tárgyalási jogáról, úgy egy év letöltendő fogházbüntetésre ítélhetik, emellett pedig nyolc évre eltilthatják a vezetéstől azt a személyt, aki még májusban érvényes jogosítvány nélkül és ittasan közlekedett Kesztölc belterületén.

Hirdetések

A vádlott a cselekmény elkövetésekor közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt, mivel szervezetében 2,37 g/liter (ezrelék) véralkohol-koncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A sofőrt a bíróság júius 31-én jogerős ítéletével 3 rendbeli ittas járművezetés vétsége miatt 1 év 4 hónap fogházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A járművezető vétett a KRESZ-szel szemben, hiszen csak az ülhet a volán mögé, akinek van jogosítványa, nincs eltiltva és ami a legfontosabb: nem fogyasztott előtte szeszes italt.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: nemetugyek.de)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap