Vilhelmina

Hídlap

Érmeket és különdíjakat szereztek a tokodi mazsorettek a Zuglói Táncfesztiválon

Dobogós helyezésekkel és két különdíjjal tért haza a Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport a Budapesten megrendezett XXXVII. Zuglói Táncfesztivál Mikulás kupáról. A tokodi delegáció gyermek korcsoportban érte el a legjobb eredményt, amelyben első helyen végeztek.

Hirdetések

A 2006-ban alakult kulturális csoport mini, gyermek és junior korosztályú csapattal is rendelkezik. Mondhatni, visszatérő vendégei a Zuglói Táncfesztiválnak, hiszen már harmadik alkalommal indultak el rajta és az előző évekhez hasonlóan idén is remekeltek. A mini csoport a második hely mellett megkapta a Mikulás kupát is, a juniorok pedig a második és harmadik helyezésük mellett a Zugló Bajnoka Mikulás kupa különdíjat is bezsebelték.

A mazsorettek az év végét nem pihenéssel, hanem gyakorlással töltik. Nemrégiben jótékonysági Erzsébet-Katalin napi bált rendeztek a Tokod Falu Helytörténeti Kultúrmisszióval, legközelebb pedig a Tokodi Szilveszteri Bálon figyelhet fel rájuk a közönség, ahol a tokodi önkéntes tűzoltókkal karöltve nyitótáncot adnak elő.

Egyébként a csoport vezetői Veres Károly és Károlyné, a koreográfiákat pedig mindegyik korosztályban lányuk, Veres Cintia állítja össze.

(Forrás és fotó: Tokodi Csillagfény Mazsorett Csoport)

Hirdetések

  • Felavatták a lábatlani látogatóközpontot

    Szeptember 18-án, pénteken avatták fel a lábatlani Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontot, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat támogatói döntésének köszönhetően, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében létesítettek.

    Hídlap
  • Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

    Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

    Hídlap