Ulrik

Hídlap

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a védőnőt bántalmazó szülő

Egy év hat hónapnyi, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott az az anyuka, aki februárban megrángatott, majd megfenyegetett egy Esztergomban dolgozó védőnőt. A várandós szolgálatot teljesített sértettnek az volt a “bűne”, hogy jelezte a gyámhatóságnak: életkörülmények miatt nem javasolja a gyermek hazaadását.

Hirdetések

A sértett Esztergomban védőnőként látta el a várandos gondozását a vádlottnak. A szakember jelezte, a gyámhatóság, a kórház védőnője és a gyermekjóléti szolgálat felé, hogy a vádlott életkörülményeivel kapcsolatban problémák merülnek fel, ezért nem javasolja, hogy a gyermeket születése után hazaadják.

Így a vádlott kiskorú gyermeke védelembe vétele ügyében eljárás indult, melyről értesítették a szülőt is. A vádlott a védőnő gyámhatóság felé tett jelzését úgy értelmezte, hogy a sértett az egy éves kisfiának a családból való kiemelését indítványozta. Emiatt február 12-én kora délután megjelent az esztergomi védőnői szolgálat épületében, és a sértett felé sérelmezte a gyámhatóságnak küldött jelzést.

A szülő karjánál és a ruházatába kapaszkodva megrángatta a védőnőt, majd meglökte és azzal fenyegette, hogy “hagyja őket békén, mert megöli”, valamint azt is mondta neki, hogy szálljon le róluk, mert a sértett és családja fogja bánni mindezt.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben a bíróság büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki. Az Esztergomi Járásbíróság a vádiratban írt tényállást, minősítést, indítványt elfogadta, a vádlottat a 2019. július 16. napján meghozott, és 2019. november 25. napján jogerőre emelkedett büntetővégzésben, tárgyalás mellőzésével végrehajtásában 3 évre felfüggesztett 1 év 6 hó tartamú börtönbüntetésre ítélte.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)

Hirdetések

  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap
  • Több kocsin is kilazították a kerékcsavarokat Szokolyán

    Egy ismeretlen személy éjjelente borsot tör a szokolyaiak orra alá, hiszen kilazítja a kocsikon a kerékcsavarokat. A település önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ellenőrizzék a járművek kerekeit és ha rendelkeznek információkkal, netán „károsultak”, akkor jelezzék azt nekik.

    Hídlap