Vilhelmina

Hídlap

Börtönbe kerülhet a szlovák nő, aki táskát lopott egy esztergomi cukrászdából

Vádat emeltek az ellen a szlovák állampolgárságú nővel szemben, aki novemberben ellopott egy táskát az egyik esztergomi cukrászdából. Amennyiben beismeri bűnösségét, úgy két év börtönbüntetésre ítélhetik, továbbá két évre eltilthatják a közügyektől is.

Hirdetések

Az elkövető november 5-én engedély nélkül bement az egyik esztergomi cukrászda raktárába, majd ellopott egy táskát, amiben 2.390,- Ft értékű telefontöltő, 1.500,- Ft értékű fülhallgató, 1.200,- Ft értékű neszeszer, valamint a sértett nevére kiállított személyes okmányok és a sértett lányának TAJ-kártyája volt benne.

A hölgy ezután elhagyta a raktárt és a lopással mintegy kilencezer forintnyi értékben tulajdonított el tárgyakat, mely nem térült meg.

A vádlott különös visszaesőként követte el a lopást. 2016-ban a bíróság lopás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a szlovák nőt, ebből 2018. október 15-én szabadult feltételes kedvezménnyel, továbbá a bíróság 2017-ben lopás bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyből 2019. szeptember 3-án szabadult feltételes kedvezménnyel.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy őt a bíróság 2 év börtönbüntetésre, 2 év közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá a feltételes szabadságát szüntesse meg, és állapítsa meg, hogy az újabb szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: pinterest.com)

Hirdetések

  • Győzelemmel kezdte a szezont az Esztergom

    Nagy hajrával, 36:35-re legyőzte az Esztergomi Vitézek RAFC csapata az FTC U22-es gárdáját az NB II-es bajnokság nyitófordulójában. Az Északi csoportban szereplő alakulat a következő bajnokiját Salgótarjánban játssza.

    Hídlap
  • Rendhagyó falunap lesz Leányváron

    A szokásos szeptemberi Leányvári Falunapot a hagyományoktól eltérően, idén rendhagyó módon rendezik meg – közölte közösségi oldalán a Leányvári Német Nemzetiségi Egyesület. Nem lesz faluderbi, de nem marad tánc és ének nélkül a település.

    Hídlap