Sikeres volt a Megyejáró Hódító Túra sorozat

Rendezvénylezáró sajtótájékoztatót tartottak a napokban a Megyejáró Hódító Túrával kapcsolatban, melyet a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezett meg. A rendezvénysorozat kilenc állomásból állt, melyeken összesen több mint kétezernégyszáz túrázó vett részt.

Rendezvénylezáró sajtótájékoztatót tartottak a napokban a Megyejáró Hódító Túrával kapcsolatban, melyet a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület szervezett meg. A rendezvénysorozat kilenc állomásból állt, melyeken összesen több mint kétezernégyszáz túrázó vett részt.

A sorozatot a Komárom – Esztergom Megyei Önkormányzat a TOP-5.3.2-17-KO-2018-00001 azonosítószámú megyei identitás erősítését célzó pályázatának keretén belül rendezhették meg. A sajtótájékoztatón Popovics György a megyei közgyűlés elnöke és Szekér Zoltán, a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület elnöke mutatta be a Megyejáró Hódító Túra értékelését mutatta be.

Steindl Balázs a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei identitás szakmai vezetője köszöntötte a kilenc állomás helyszínéül szolgáló települések képviselőit, akiknek köszönetet mondott a közreműködésükért és a szervezésért. Egyébként az első túrát Lábatlanon tartották április 14-én, majd Bajnán, Nagyigmándon, Dorogon, Bajon, Kesztölcön, Sárisápon, Súron folytatódott a sorozat és november 16-án, Tatabányán volt az utolsó állomás.

Popovics György elnök elmondta, hogy a Megyejáró Hódító Túrákkal az volt a céljuk, hogy egy olyan kilenc alkalmas túrasorozatot valósítsanak meg, melynek során a résztvevők megismerhetik a megye természeti és épített értékeit, felfedezhetik távolabbi környezetük hagyományait és különlegességeit, a túrázás pedig, mint közös kedvtelés közelebb hozhatja egymáshoz a távolabb élő közösségeket.

-Személyesen is megtapasztaltam a különböző helyszíneken, hogy sokan jöttek a megye minden pontjáról és voltak olyan kiránduló csoportok, akikkel minden túrán találkoztam. Úgy érzem, hogy nagyon sikeres programot zárunk le a mai napon, köszönöm mindenkinek, aki részt vett a túrákon. – mondta.

Szekér Zoltán néhány érdekes adattal szolgált előadásában: A túrák során a megye különböző részeiről érkező kirándulók két túra útvonal közül választhattak. A rövidebb táv általában 6,5 kilométer volt, míg a hosszabb 18-at tett ki. A kilenc állomáson megyénk 50 településéről 2411 túrázó vett részt, ezen felül további 8 megyéből illetve külföldről is érkezett mintegy 149 résztvevő. Ezek a számok jól mutatják a túrasorozat sikerességét.

A sajtótájékoztató végén a résztvevő települések képviselői osztották meg tapasztalataikat és köszönetet mondtak a szervezőknek, a megyei önkormányzatnak és a dorogi TDM szervezetnek.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!