Nóra, Lili

Hídlap

Súlyosabb büntetést kapott a kábítószer-terjesztő

Eredményre vezetett az Esztergomi Járási Ügyészség fellebbezése, amelynek alapján eljárva a Tatabányai Törvényszék három év börtönbüntetésre súlyosította annak a férfinak a büntetését, akinek a bűnösségét kábítószer-kereskedelem bűntettében és kábítószer birtoklás bűntettében mondta ki az elsőfokú bíróság.

Hirdetések

A vádirattal egyezően megállapított tényállás szerint a vádlott évek óta rendszeresen használt kábítószert. Kezdetben csak saját magának szerezte be a drogot, majd idővel barátainak adott át, később pedig szélesebb körben is terjeszteni kezdte. Ahogy teltek a hónapok, ráérzett az üzleti lehetőségre: kezdetben ingyen, később viszont már beszerzési áron értékesítette barátainak a szereket.

Az elkövető nyolc fogyasztónak adott át, illetve értékesített marihuanát rendszeresen. A vádlott által megszerzett, értékesített és elfogyasztott kábítószer együttes mennyisége mintegy négyszeresen haladja meg a csekély mennyiség felső határát.

A vádlottat tavaly augusztus 23-án kora délután futott bele egy közúti ellenőrzésbe. A nyomozók a gépkocsi bal első ülés háttámlájának hátsó tárolózsebéből lefoglalt egy digitális mérleget, amelyet a vádlott a marihuána adagolásához használt. A vádlott a ruházatába rejtve tartott magánál egy műanyag tasakot, amelyben alufóliákba csomagolt kábítószer volt, valamint a lakásán fém dobozban elrejtve tárolt kábítószert, ezeket a nyomozó hatóság ugyancsak lefoglalta.

Az elsőfokú bíróság előkészítő ülésen a vádlottat kettő év hat börtönbüntetésre, és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélettel szemben az ügyész súlyosbításért fellebbezett, hosszabb tartamú szabadságvesztés és hosszabb tartamú közügyektől eltiltás alkalmazása érdekében. A Tatabányai Törvényszék az ügyészi fellebbezésről megállapította, hogy az megalapozott, ezért az elsőfokú ítéletet megváltoztatta, a vádlottal szemben kiszabott börtönbüntetést három évre súlyosította.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: veol.hu)

Hirdetések

  • Rétvári: a Dunakanyarnak végre saját hajójárata lett

    A Nagymaros és Zebegény közötti vonatpótló hajójárat olyan népszerű lett, hogy a Mahart úgy döntött, új körjáratot indít – mondta dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön a nagymarosi kikötőben tartott sajtótájékoztatón.

    Hídlap
  • Egy napra visszaállítják az ellenőrzést a szlovák határon

    Péntek délután 15 órától szombat délután 15 óráig visszaállítja a szlovák rendőrség az ellenőrzést a szárazföldi határokon, hogy kiszűrje a koronavírussal fertőzötteket – közölte a szlovák rádió híradására hivatkozva az MTI.

    Hídlap