Adalbert

Hídlap

Többszörös véradókat köszöntöttek Esztergomban

Állófogadással, valamint a Musical Akadémia JP Esztergom növendékeinek produkciójával köszöntötték a többszörös véradókat december 10-én, az esztergomi művelődési házban. Az összejövetelen rövid beszédet mondott Erős Gábor alpolgármester, majd kitüntették az önzetlen segítségnyújtókat.

Hertlikné Ágota, a Magyar Vöröskereszt Esztergom-Dorog Területi Szervezetének véradó-szervezője köszöntötte a meghívott vendégeket, majd Erős Gábor alpolgármester mondott beszédet. Úgy fogalmazott, hogy akik minden egyes alkalommal vért adnak, azok nem csak fizikailag, hanem lelkileg is segítséget nyújtanak.

Felidézte, hogy betegsége előtt ő maga is rendszeres véradó volt. Majd amikor már ő maga szorult rá mások vérére, akkor rádöbbent, hogy a véradók segítségnyújtása igazi kincsnek számít. Beszéde zárásaként megköszönte a véradás szervezőinek, köztük Hertlikné Ágotának a munkáját.

Ezután dr. Bognár Ferenc, a Magyar Vöröskereszt megyei elnöke és Hamburgerné Ujvári Irén, a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatója elismerést adott át azoknak, akik 25, 30, 40, 50, valamint ötvennél is több alkalommal adtak vért. Utolsóként Kavalecz Sándort szólították, aki százharmincszoros véradónak mondhatja magát.

Hirdetések

Az ünnepség végén dr. Bognár Ferenc mondott pohárköszöntőt, melyben hangsúlyozta: a véradóknak dicsekedniük és példát kell mutatniuk azzal, hogy önkéntes segítségnyújtóként a vérüket adják másokért.

-Magyarországon 250 ezer ember tagja a véradók családjának, de még sok hely van benne. Várjuk a fiatalokat is – mondta, majd áldott, békés ünnepeket kívánt a jelenlévőknek és kérte őket arra, hogy tegyenek meg mindent egészségi állapotuk megőrzése érdekében.

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap