Marcell

Hídlap

Így verte ki a Debrecent a Dorog a Magyar Kupából

Büntetőrúgásokkal győzte le a Debreceni VSC-t és jutott tovább a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe a Dorogi FC. A másodosztályú klub december 11-én látta vendégül az élvonalbeli alakulatot és bár a papírforma nem mellettük szólt, a kitartás és a küzdelem végül meghozta a gyümölcsét.

Hirdetések

Eredetileg december 4-én játszották volna le a kupameccset, csakhogy akkor úgy lefagyott a pálya, hogy a játékvezetők nem merték kiküldeni a játéktérre a labdarúgókat. Ezúttal szikrázó napsütés, szélcsendes idő fogadta a labdarúgókat, akik a kezdő sípszó után egymásnak feszültek.

Az első igazi hazai helyzetre tizenöt percet kellett várni (addig jóformán a saját kapujához szegezte a Dorogot a Debrecen), amikor is egy szögletrúgást végezhetett el a Dorog. A beadott labda hazai játékoshoz került de a fejese elkerülte a kaput.

A folytatásban egyre inkább felbátorodott a Dorog, majd a 46. percben meg is szerezték a vezetést. Az egyik védőről levágódó labda Csillag Dáriusz elé került, aki a vetődő kapus mellett hálóba lőtte a labdát. A második félidőben Mészáros Áron akár tovább növelhette volna az előnyt, de az ötméteres vonal sarkáról fölé lőtt.

A hajrában beállt az örökifjú Sitku Illés (aki egyben ex-debreceni játékos). Őt nem csak a hazai publikum, hanem a maroknyi vendégszurkoló is éltette, hiszen jó tizenöt éve még náluk játszott. A lefújás előtt, egészen pontosan a 87. percben egy védelmi hibát kihasználva egyenlített a Debrecen, így jöhetett a kétszer tizenöt percnyi hosszabbítás.

A ráadásban sem született újabb gól, így a sportmúzeum felőli kapunál el is kezdődtek a büntetőrúgások. Az egész találkozón magabiztosan játszó dorogi kapus, Borsos Vilmos kifogott egy büntetőt, míg a Dorog mind az öt tizenegyesét berúgta, így ők jutottak tovább a következő fordulóba. A nyolcaddöntőben a III. Kerület TVE csapata vár rájuk.

(Fotó: beküldött kép)

Hirdetések

  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap