Vencel

Hídlap

Kitüntették a jól tanuló és eredményesen sportoló esztergomi diákokat

December 11-én az MNM Esztergomi Vármúzeumának lovagtermében tartották meg az „Esztergom Város Jó tanulója-jó sportolója” díjátadó ünnepséget, melyen elismerést vehettek át a szép sportsikereket és tanulmányi eredményeket elérő fiatalok.

A ceremónián Hernádi Ádám polgármester mondott beszédet, melyben hangsúlyozta, hogy egy-egy ilyen kettős siker a munka, a kitartás és a fegyelem eredménye.

– Már most, ilyen korán megtanultátok, hogy a sikert nem adják ingyen és hogy az elvégzett munka eredménye megtérül. Születiek, tanáraitok, edzőitek mellett a város is büszke rátok – mondta, majd úgy fogalmazott: a tanulás sokszor, a sport viszont mindig küzdelem, de küzdeni mindig jó dolog, mert akkor van cél, és élni csak célokért érdemes.

Hirdetések

– Esztergom büszke mindnyájatokra – tette hozzá.

A polgármester arra is kitért, hogy az önkormányzat fontos törekvése, hogy segítse a jövőben az egészséges életmódra nevelést. Éppen ezért ígéretükhöz híven gördeszka-, roller- és kerékpárpályát, valamint rekortán futópályát építenek, emellett létrehoznak egy kiemelt sporttámogatási és szponzorációs alapot is.

Ezután Helfy Alexa, a Musical Akadémia JP Esztergom növendéke énekelt egy ABBA dalt, majd Hernádi Ádám, Erős Gábor alpolgármester és Heckel Zoltán képviselő átadták az elismeréseket a gyermekeknek.

A diákokat nemenként, hat különböző korcsoportban díjazták. Továbbá méltatták a sportvezetőket és edzőket is.

Hirdetések

  • Gázolás történt az esztergomi vasútvonalon

    A Budapest–Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodik a vonatok menetideje, mivel a Piliscsabáról Angyalföldre tartó S72-es jelzésű, 2111-es számú vonat Solymár és Pilisvörösvár között, Szélhegy megállóhely közelében elgázolt egy embert – közölte a MÁVINFORM.

    Hídlap
  • Élő kisállatokat dobtak kukába Dorogon

    Ketrecestül dobtak a szemétbe nyolc darab kis degut Dorogon – számolt be a szomorú esetről az nlc.hu és a blikk.hu az Együtt A Kisállatokért Alapítvány információi bejegyzése alapján. Az egyik ketrecben három vemhes nőstény és egy hím, a másikban pedig két vemhes nőstény és két hím állat volt.

    Hídlap