Mihály

Hídlap

Jótékonysági mézeskalács árverést tartanak Sárisápon

Jótékonysági mézeskalács árverést tartanak december 14-én szombaton Sárisápon. Az eladásból befolyt összeggel Papp-Szebeni Lizát szeretnék támogatni, akira nagyon fontos gerincműtét vár. A szervezők ezzel a nemes gesztussal is szeretnék segíteni a kislány rehabilitációját.

Hirdetések

Papp-Szebeni Liza 2012. május 30-án született Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC) genetikai betegségben. Ez a teljes testre kiterjedő izületi merevséggel együtt járó izomgyengeség, mely a másfél hetes kora óta tartó Dévény torna és sok egyéb célirányos fejlesztés ellenére is extrém gerinc deformitást okozott.

Liza már több műtéten és rehabilitáción is túl van, de hét éves korára elkerülhetetlenné vált egy nagyon komoly operáció, mellyel meggátolhatják, hogy a gerinc a kor előrehaladtával kiszorítsa a levegőt a tüdejéből és a kis szervezete megfojtsa magát. Sajnos az idő fogy, minél hamarabb el kell végezni a gerincműtétet.

A család felkereste az összes elismert és neves orvost. Liza műtétjét Svájcban végeznék el, melynek költségét a magyar állam fizeti, ugyanakkor, a rehabilitációt már a családnak kell fedeznie: ez az időszak több évig is tarthat, a további korrekciós műtétek, az utazás és az utókezelés rendkívül megterheli majd az életüket.

A Karácsonyi dallamok című, 16 órától kezdődő ünnepi koncert után bárki megvásárolhatja és hazaviheti a mézeskalács kiállítás egyes alkotásait, az összeggel pedig a családot támogathatják. Aki nem tud eljönni, de szeretne segíteni, az a családnak is utalhat közvetlenül pénzt. Részletek itt.

A rendezvény helyszíne a Sárisápi Bányász Közösségi Tér és Könyvtár színházterme, a belépés ingyenes.

(Forrás: sarisap.hu)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap