Ellák

Hídlap

Kemény terep várta a Börzsöny Vulkántúra résztvevőit

December 14-én, immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Börzsöny Vulkántúra elnevezésű teljesítménytúrát. Az érdeklődők egy igazán kemény terep fogadta: az alacsonyabb részeken eső, a hegység magasabb pontjain hó hullott, egyes szakaszokon pedig szikrázó napsütés várta őket.

Hirdetések

A népszerű, negyvenkét kilométer hosszúságú túra nyomvonala Királyrétről indult, majd többek között érintette a Börzsöny legmagasabb csúcsait, így a Nagy-Hideg-Hegyet és a Csóványost is. A tturak.hu oldal szerint a Börzsöny Akciócsoport rendezvényén 2216 méter szintemelkedést kellett leküzdeniük a túrázóknak.

Tóth Tamás esztergomi-kertvárosi résztvevő (aki a fotókon látható tokodi Pál Mátéval indult útnak) sikeresen teljesítette az etapot. Portálunknak elmondta, hogy a szintkülönbség mellett az időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeniük. Eső esett akkor, amikor Királyrétről elindultak, majd ahogy egyre magasabbra mentek, úgy az esőt felváltotta a hó. Például a Nagy-Hideg-hegyen így nézett ki a táj:

Elmondása szerint 800 méteres tengerszint feletti magasságban már harminc centiméternyi hó hullott, amely a faágakat is szépen belepte. A Csóványoson már napos idő fogadta a duót, a látképet pedig ők is megörökítették.

Egyébként Tóth Tamás azt is megjegyezte, hogy gyakorlatilag kilométerenként más és más évszak köszöntött be, mivel egyik helyen még hó volt, 600 méter alá érve viszont nyomát sem látták a hónak. Végül sikeresen visszaértek Királyrétre.

 

(Fotók: Tóth Tamás)

(Borítókép: tokodi Pál Máté a Szabó-kövek nevű résznél)

Hirdetések
  • TOP-os fejlesztés valósulhat meg Kesztölcön

    Összesen 180 millió forint támogatást hagyott jóvá a napokban az Irányító Hatóság a megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban – tájékoztatott Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. Kesztölc is újabb projekt valósulhat meg.

    Hídlap
  • Bértámogatást kapott az esztergomi nyomda

    Bértámogatásról szóló okiratot nyújtott át Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára Vincze Ferencnek, az esztergomi Spori Print Vincze Kft. tulajdonosának. A miniszterhelyettes a sajtótájékoztatón elmondta: eddig több mint kilencezer dolgozónak igényeltek bértámogatást Komárom-Esztergom megyében. Schanda Tamás péliföldszentkereszti látogatása után érkezett Esztergomba, ahol meglátogatta az esztergomi nyomdát. A tulajdonos a parkolóban köszöntötte a meghívott …

    Hídlap