Mihály

Hídlap

Kemény terep várta a Börzsöny Vulkántúra résztvevőit

December 14-én, immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Börzsöny Vulkántúra elnevezésű teljesítménytúrát. Az érdeklődők egy igazán kemény terep fogadta: az alacsonyabb részeken eső, a hegység magasabb pontjain hó hullott, egyes szakaszokon pedig szikrázó napsütés várta őket.

Hirdetések

A népszerű, negyvenkét kilométer hosszúságú túra nyomvonala Királyrétről indult, majd többek között érintette a Börzsöny legmagasabb csúcsait, így a Nagy-Hideg-Hegyet és a Csóványost is. A tturak.hu oldal szerint a Börzsöny Akciócsoport rendezvényén 2216 méter szintemelkedést kellett leküzdeniük a túrázóknak.

Tóth Tamás esztergomi-kertvárosi résztvevő (aki a fotókon látható tokodi Pál Mátéval indult útnak) sikeresen teljesítette az etapot. Portálunknak elmondta, hogy a szintkülönbség mellett az időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeniük. Eső esett akkor, amikor Királyrétről elindultak, majd ahogy egyre magasabbra mentek, úgy az esőt felváltotta a hó. Például a Nagy-Hideg-hegyen így nézett ki a táj:

Elmondása szerint 800 méteres tengerszint feletti magasságban már harminc centiméternyi hó hullott, amely a faágakat is szépen belepte. A Csóványoson már napos idő fogadta a duót, a látképet pedig ők is megörökítették.

Egyébként Tóth Tamás azt is megjegyezte, hogy gyakorlatilag kilométerenként más és más évszak köszöntött be, mivel egyik helyen még hó volt, 600 méter alá érve viszont nyomát sem látták a hónak. Végül sikeresen visszaértek Királyrétre.

 

(Fotók: Tóth Tamás)

(Borítókép: tokodi Pál Máté a Szabó-kövek nevű résznél)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap