Móric

Hídlap

Meggyújtották az esztergomi adventi koszorú harmadik gyertyáját

December 14-én, szombat 17 órakor meggyújtották az esztergomi Széchenyi téren található adventi koszorú harmadik, az örömöt szimbolizáló gyertyáját. Ezúttal Reményi Boglárka vezetésével a pilisszentléleki kórus, valamint a Kolping Iskola gyermekei adtak elő karácsonyi műsort a színpadon.

Hirdetések

Advent harmadik vasárnapja az örömről szól. A harmadik, rózsaszínű gyertya a megváltó Fiú születését jelzi, egyben Szűz Mária szimbolikája. Ezúttal Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész és Bánhidy András önkormányzati képviselők gyújtottak gyertyát. Az adventi koszorú utolsó gyertyáját

A Széchenyi téren tovább folytatódik az adventi rendezvénysorozat a héten is, Esztergom adventi koszorúján az utolsó gyertyát december 21-én, szombat este 17.00 órakor gyújtják majd meg.

(Forrás: esztergom.hu)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap