Máté, Mirella

Hídlap

Felszámolják a Töltés utcai életveszélyes bérlakásokat

A képviselő-testület döntésének megfelelően december 17-én kedden elkezdődött a Töltés utcai, életveszélyes bérlakássor bontása – írja az esztergom.hu. A korábban az életveszélyes házakban lakók számára összkomfortos ingatlanokat biztosított az önkormányzat.

Hirdetések

Új fejezett kezdődött december 17-én az esztergomi Töltés utca életében, ahol munkagépekkel álltak neki lebontani a rossz állapotban lévő szociális bérlakásokat. A teljesen komfort nélküli ingatlanok lakhatásra alkalmatlanok voltak, melyekből kiköltöztették a lakókat. Ők szigorú feltételekhez kötve a város más területein található összkomfortos bérlakásokba költözhettek.

A Töltés utcai ingatlanok helyét a tervek szerint rehabilitálják, a képviselő-testület pedig úgy döntött, hogy közparkot alakítanak ki a területen. A közelben élők a közösségi oldalon reagáltak a bontási munkálatokra. Megjegyezték, hogy a fotókon is látható szemetet nem feltétlen az ott lakók halmozták fel, hanem sokan azzal a szándékkal tértek be az utcába, hogy lerakják a saját hulladékukat.

(Forrás és fotók: esztergom.hu)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap