Adalbert

Hídlap

Fenyegették, festékkel öntötték le az autóját és döglött macskát dobtak a sértett udvarába

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték azt az esztergomi hölgyet és fiát, akik hónapokon keresztül zaklattak egy családot. A vádlottak festékkel leöntötték a sértett gépjárművét, horogkereszteket festettek az ingatlan kerítésére, mindezen túl még egy macskatetemet is bedobtak a kertjükbe.

Hirdetések

A vádlottak azt gondolták, hogy a sértett “hekkerkedik” ellenük és az interneten ócsárolja őket. Később ez lett a rögeszméjük és elhatározták, hogy elégtételt vesznek a rajta. Emiatt tavaly májustól augusztusig hetente megjelentek a sértett esztergomi munkahelyén és ott az elsődrendű vádlott rendszerint szidalmazta őt.

Az elkövető továbbá két ismert közösségi oldalon, valamint internetes videómegosztó portálokon a sértett nevében (!), adatait felhasználva álprofilokat hozott létre, melyeken keresztül megöléssel fenyegette a sértettet és családját, valamint rájuk vonatkozóan a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket használt.

Az anyuka nem érte be ennyivel, hiszen január 17-én megjelent a “hekker” házánál. Előbb leöntötte festékkel az udvarban parkoló kocsit, majd bedobott mellé egy elpusztult macskatetemet is. Ami ezután következett, azt minden bizonnyal egy filmben láthatta: két papírlapot hagyott ott a kertben, melyre újságból kivágott színes betükből fenyegető tartalmú üzenetet ragasztott.

A másodrendű vádlott február 16-án megjelent a sértett lakóhelyénél. Bedobott az udvarba egy, kétmaréknyi ötforintossal és szőke színű, hajszerű kóccal megtömött átlátszó korsót. Az ingatlan garázsa feletti kőburkolatra, valamint az ingatlan kerítésére több önkényuralmi jelképet is felfestett, az ingatlan bejárati kapujánál lévő területet nátrium-hidroxiddal szórta körbe. A rongálással mintegy 2,7 milli forintnyi kárt okozott.

Az ügyészség a vádiratban indítványoza, hogy a járásbíróság a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabjon ki, valamint a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

Végül az elsőrendű vádlott nőt, és a másodrendű vádlott férfit is rongálás, zaklatás, személyes adattal visszaélés, rágalmazás, valamint önkényuralmi jelkép használata miatt egyezően, végrehajtásában 5-5 évi próbaidőre felfüggesztve 2-2 év fogházbüntetésre ítélte. Továbbá kötelezték a férfit, hogy fizesse ki a rongálással okozott kár összegét.

Hirdetések
  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap