Máté, Mirella

Hídlap

Korszerűsítették a bajóti polgármesteri hivatal és az iskola épületét

A Széchenyi 2020 program keretében 99,99 M Ft európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával energetikailag korszerűsítették a bajóti polgárpesteri hivatal, valamint a községi általános iskola épületét. A fejlesztésnek köszönhetően komfortosabb környezetben tölthetik mindennapjaikat a diákok és a dolgozók.

Hirdetések

Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívására nyújtott be pályázatot. Mivel az épületek fenntartási költségei a szigetelés hiánya, az elavult nyílászárók és a régi fűtési rendszer miatt magasak voltak, így szükségszerű volt a korszerűsítés.

A projekt keretében a Petőfi Sándor utcai iskola külső homlokzatát hőszigetelték, a kor igényeinek megfelelő fűtési és világítási rendszert szereltek fel. Emellett újakra cserélték az elöregedett nyílászárókat, a tetőre pedig napkollektorokat telepítettek.

A támogatási összegből további napkollektorokat is beszereztek, melyeket a polgármesteri hivatal épületének tetőszerkezetére szereltek fel. A megyei önkormányzat segítségével megvalósult beruházás következményeként az intézmények energiafogyasztása a töredékére, vagyis minimálisra csökkent. Ezáltal a megtakarított összeget nem a számlákra kell költeniük, hanem más célterületeken használhatják fel.

Nem mellesleg az sem elhanyagolható szempont, hogy a felújításnak köszönhetően jobb munkahelyi körülményeket és
tanulási környezetet biztosíthatnak azoknak, akik nap mint nap az épületekben tartózkodnak.

(Borítókép: bajot.hu)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap