Máté, Mirella

Hídlap

Luca-napi zenés estet rendeztek Dorogon

„Luca napján, karácsony felé” – „Weihnachten steht vor der Tür” címmel zenés estet szervezett a város német nemzetiségi önkormányzata, a Dorogi József Attila Művelődési Házban. A rendezvényen Dorogiak Dorogért díjjal tüntették ki dr. Tittmann Jánost, a város polgármesterét.

Hirdetések

A rendezvény a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat kiállításának megnyitójával kezdődött, amelyen mintegy negyven alkotáson keresztül ismerhettük meg a dorogi német nemzetiség múltját és jelenét.

Végh Éva festőművész, a zsűri elnöke úgy fogalmazott, hogy változatos tárlatot láthat a publikum, hiszen a kiállításon egyaránt megtalálhatók diópácrajzok, pasztellképeket, akvarellek, sőt még vegyes technikával készült alkotások is.

Ezután kihirdették a rajzpályázat eredményeit: az 5-6. osztályosok mezőnyében megosztottan harmadik helyet szerzett Kesselyák Zília és Tóth Lara, Limpár Sebestyén második, Fekete Dóra pedig első lett. A 7-8. osztályosoknál a harmadik helyen végzett Tresz Panna, a második legjobb alkotással Bartus Lili büszkélkedhet, az első helyet pedig Szabó Anna szerezte meg.

A tárlat megnyitója után zenés esttel folytatódott a program. Fellépett a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat Vegyes Kórusa, majd átadták a Dorogiak Dorogért díjat, mellyel idén dr. Tittmann János polgármestert tüntették ki. Az elismerést a „Dorogiak Dorogiért” Alapítvány kuratóriumának elnöke, Dankó József nyújtotta át a kitüntetettnek, aki megköszönte az értékelő szavakat és a méltatást.

Ahogy korábban többször, úgy idén is a Leányvári Német Nemzetiségi Tánccsoport műsora színesítette a rendezvényt. A táncosok fellépése után kihirdették a dorogi helytörténeti vetélkedő eredményét, melyet a Zrínyi iskola csapata nyert meg. A díjakat Kolonics Péterné nemzetiségi önkormányzati képviselő, csolnoki polgármester adta át.

Végezetül a Dorogi Német Nemzetiségi Önkormányzat Gyermekkórusa és a Dorogi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület Bányász Zenekara koncertezett.

(Forrás: Dorogi-medence)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap