Tekla

Hídlap

Kiderült, ki és miért ölt meg tíz évvel ezelőtt egy leányvári idős asszonyt

Tíz évig hallgatott, végül a napokban ismerte el egy piliscsévi származású férfi, hogy ő ölt meg 2009 januárjában a saját otthonában egy leányvári idős asszonyt. Az áldozatot akkor a hozzátartozói találták meg, ugyanakkor mivel az elkövetőt nem tudták azonosítani, egy évvel később lezárták a nyomozást.

Hirdetések

2009. január 5-én holtan találtak meg Leányváron egy 83 éves asszonyt. A nyomok és a boncolás is bizonyították, hogy idegenkezűség miatt erőszakos halált halt a saját otthonában. A rendőrök valószínűsítették, hogy az elkövető bántalmazta és megfojtotta a nyugdíjast, de a lakásban kutatásra utaló jeleket nem találtak. Azt azonban észrevették, hogy a támadó a házat saját kulccsal zárta be.

A nyomozók akkor szinte minden leányvári lakost meghallgattak, igazságügyi orvos-, genetikus- és nyomszakértők is megfordultak a településen, de nem sikerült kideríteni, hogy ki ölte meg az asszonyt. A KR Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya idén február 6-án elrendelte a nyomozás tovább folytatását, miután az eljárás iratait újraértékelte.

A helyszíni szemle adatai, valamint a sértett életvitele alapján felállított verziók módszeres ellenőrzése nyomán a nyomozók többek között L. László 39 éves piliscsévi lakost is ellenőrizték, aki hasonló jellegű rablás elkövetése miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését tölti.

A férfi többször megfordult Leányváron, ahol főleg barátait, ismerőseit látogatta meg. Így járt a sértett szomszédjában is, de jó viszonyban volt az elhunyt unokáival, sőt annak házába is gyakran megfordult. A bűncselekmény helyszínén meg is találták a férfi DNS-mintáját, ezért őt a múlt héten ki is hallgatták.

L. László kezdetben tagadta a bűncselekmény elkövetését, sőt a gyanúsítás ellen is panasszal élt. Később azonban beismerte tettét. Elmondta, hogy ittas állapotban a sértett unokáit akarta megvárni az idős nő házában, aki itallal és kávéval kínálta őt. A beszélgetés során összeszólalkoztak, és emiatt bántalmazta az asszonyt, majd a házat bezárva véres ruhában távozott. A további nyomozati cselekmények elvégzése érdekében az eljárást a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya végzi.

(Forrás: police.hu)
(Borítókép: 24.hu)

Hirdetések
  • Valószínűleg egy farkas él a Börzsönyben

    Aki a fáktól nem tart, annak a farkasoktól sem kell félnie – véli Bedő Péter, a Börzsöny Alapítvány nagyragadozó-kutatója, aki élőben még egyszer sem látta a Börzsönyben élő ragadozót, de nyomait és egyéb életjeleit 2017 decembere óta már többször megtalálta. Vele beszélgettünk a messziről jött jövevényről.

    Hídlap
  • Külföldön fogták el a rablót, hat év fegyházra ítélték

    Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján a bíróság jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit aki a több, mint hat évvel ezelőtti rablás elkövetését követően külföldre szökött a hatóságok elől, és akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el.

    Hídlap