Jeromos

Hídlap

Régi karácsonyok hangulatát idézték meg az esztergomi könyvtárban

December 16-án, hétfőn 17 órai kezdettel mutatta be az Aranyszamár Bábszínház társulata a Régi karácsony című kis színjátékát az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban. A színdarab bizonyította: lehet, hogy ma már nem úgy ünneplünk, mint a régmúlt időkben, de a szeretet ugyanúgy áthatja a meghitt napokat.

Hirdetések

Milyen is volt régen a karácsony? Merülhet fel egyesekben a kérdés így, az adventi időszak végéhez közeledve. Talán egy kicsit jobban odafigyeltek egymásra az emberek és a rohanás helyett lelki nyugalomban készültek az ünnepekre.
Pont ezekbe az időkbe kalauzta el a közönséget a lélektől lélekig ható előadás, mely a Csodakalács című népmesét és Fekete István Éjféli látogatók című novelláját fonta egybe.

Érsek-Csanádi Gyöngyi és Baranyai Anita színészek énekelve és mesélve idézték meg a régi karácsonyok hangulatát, és Honyecz Ferenc gyönyörű lantjátéka, mely kísérőzeneként jelen volt az előadás alatt, különösen bensőségessé tette ezt az alkalmat.

(Forrás: Zimonyi Zsanett)
(Fotók: Marcali Marianna)

Hirdetések
  • Ellopta és még aznap eladta a robogót

    Teremgarázsból lopott el tavaly tavasszal egy robogót, melyet még aznap értékesített is a tettes, egy 22 éves férfi. A Dorogi Rendőrkapitányság nyomozói befejezték B. Krisztiánnal szemben indult ügy vizsgálatát – írja a police.hu.

    Hídlap
  • Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek Tokodon

    Vasdiplomás pedagógusokat köszöntöttek szeptember 29-én, hétfőn a Tokodi Községháza épületében – közölte közösségi oldalán a település önkormányzata. A járványhelyzetre való tekintettel szűk körben adták át az elismeréseket.

    Hídlap