Ulrik

Hídlap

Régi karácsonyok hangulatát idézték meg az esztergomi könyvtárban

December 16-án, hétfőn 17 órai kezdettel mutatta be az Aranyszamár Bábszínház társulata a Régi karácsony című kis színjátékát az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban. A színdarab bizonyította: lehet, hogy ma már nem úgy ünneplünk, mint a régmúlt időkben, de a szeretet ugyanúgy áthatja a meghitt napokat.

Hirdetések

Milyen is volt régen a karácsony? Merülhet fel egyesekben a kérdés így, az adventi időszak végéhez közeledve. Talán egy kicsit jobban odafigyeltek egymásra az emberek és a rohanás helyett lelki nyugalomban készültek az ünnepekre.
Pont ezekbe az időkbe kalauzta el a közönséget a lélektől lélekig ható előadás, mely a Csodakalács című népmesét és Fekete István Éjféli látogatók című novelláját fonta egybe.

Érsek-Csanádi Gyöngyi és Baranyai Anita színészek énekelve és mesélve idézték meg a régi karácsonyok hangulatát, és Honyecz Ferenc gyönyörű lantjátéka, mely kísérőzeneként jelen volt az előadás alatt, különösen bensőségessé tette ezt az alkalmat.

(Forrás: Zimonyi Zsanett)
(Fotók: Marcali Marianna)

Hirdetések

  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap
  • Több kocsin is kilazították a kerékcsavarokat Szokolyán

    Egy ismeretlen személy éjjelente borsot tör a szokolyaiak orra alá, hiszen kilazítja a kocsikon a kerékcsavarokat. A település önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ellenőrizzék a járművek kerekeit és ha rendelkeznek információkkal, netán „károsultak”, akkor jelezzék azt nekik.

    Hídlap