Tovább maradhat letartóztatásban a szálláshelyeket megkárosító nő

A VPN is an essential component of IT security, whether you’re just starting a business or are already up and running. Most business interactions and transactions happen online and VPN

Tovább marad letartóztatásban az a hölgy, aki a gyanú szerint nyolc hotelben megszállt, de nem fizette ki a költségeket, kétszer pedig bejelentkezett a szálláshelyekre, azonban az előre kért szállásdíjat nem fizette ki, illetve igényét elutasították. Ellene csalás és más bűncselekmények miatt indult nyomozás.

Az indítvány szerint a nő idén január és május között interneten, több e-mail címről foglalt szállásokat, melyeknek minden esetben álnevet, valótlan lakcímet és valótlan elérhetőségeket adott meg. Előre elhatározta azt is, hogy sehol sem fog fizetni, így a szállásadókat és az alkalmazottakat megtévesztve fizetési szándék nélkül vette igénybe a szolgáltatásokat, majd távozott.

Hogy ne bukjon le, az elkövető minden egyes szobafoglalásnál a bejelentő lapokat hamis adatokkal töltötte ki és azokat aláírta, ezáltal hamis magánokiratokat használt fel.

A csaló nő egy esztergomi szállodának 157 ezer, egy zebegényi hotelnek 55 ezer, egy egri panziónak 148 ezer, egy miskolci hotelnek 173 ezer, egy nyíregyházi szálláshelynek 142 ezer, egy szolnoki hotelnek 247 ezer, egy hódmezővásárhelyi hotelnek  113 ezer, egy székesfehérvári hotelnek pedig 114 ezer forintos kárt okozott.

Az egyik nagykanizsai hotelben április 15-én foglalt szobát. Ott is álnéven jelentkezett be, a foglalás szerint öt éjszakát töltött volna el a hotelben, melynek költségét a recepciós előre kérte tőle. A hölgy azt mondta, hogy nincs nála annyi összeg és másnap reggelig fizetési haladékot kért. Közölték vele, hogy erre nincs lehetősége, ekkor a hölgy arra hivatkozott, hogy az első éjszaka rendezése érdekében pénzt vesz magához. Azonban fizetés helyett távozott és többet nem is látták.

A gyanúsított nem ment messzire, hiszen a városban egy másik hotelben is bepróbálkozott és rögtön hat éjszakára akart szobát foglalni. A másik hotel személyzete leadta a drótot és meg is állapították, hogy valótlan adatokkal próbál bejelentkezni, ezért igényét elutasították.

A gyanúsított az ügyvédjén keresztül megüzente  a hatóságoknak, hogy az eljárásban nem kíván részt venni, őt a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogta el akkor, amikor egy balatonfüredi szállodában próbált, szintén hamis adatokkal szállást foglalni.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró december 4-én egy hónapra rendelte el a nő letartóztatását, mert előfordulhat, hogy szabadlábra kerülése esetén eltűnne, illetve újabb bűncselekményt követne el. Az ügyészség indítványt tett arra, hogy a nyomozási bíró a gyanúsított letartóztatását három hónappal hosszabbítsa meg, mert az ügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés feltételei változatlanul fenn állnak.

(Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség)
(Borítókép: 24.hu)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Szólj hozzá!

info@hidlap.hu

©  hidlap.hu — Minden jog fenntartva!