Jenő

Hídlap

Január 7-től fogad látogatókat a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum

Január 7-től fedezhetjük fel a nemrég felavatott dorogi Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot – olvasható az intézmény oldalán. A kiállítóteret önállóan is bejárhatjuk, de tárlatvezetési lehetőséget is biztosítanak. Aki utóbbi mellett dönt, az további érdekességeket tudhat meg a térség múltjáról.

Hirdetések

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében épített turisztikai látványosság interaktív módon mutatja be Dorogi-medence bányászatát. A látogatók maketteket láthatnak például a már elbontott drótkötélpályáról, de megtudhatják azt is, hogy vízbetöréskor hogyan menekülhettek meg a mélyben rekedt emberek.

A gyerekek részére a speciális, nekik szóló tárlatvezetéseken felül kreatív foglalkozásokat is szerveznek majd. A programokat életnagyságú társasjátékokkal, puzzle-kirakókkal és többek között ajándéktárgy készítésével színesítik. A kicsiknek bányászlámpás hajtogatására is lehetőségük lesz, melyet saját maguk díszíthetnek ki.

A múzeum hétfő kivételével a hét minden napján 10-18 óra között fogadja a látogatókat. Tovább információ az intézmény oldalán érhető el.

(Forrás: Reimann Bányászattörténeti Miniverzum)

Hirdetések