Máté, Mirella

Hídlap

Január 7-től fogad látogatókat a Reimann Bányászattörténeti Miniverzum

Január 7-től fedezhetjük fel a nemrég felavatott dorogi Reimann Bányászattörténeti Miniverzumot – olvasható az intézmény oldalán. A kiállítóteret önállóan is bejárhatjuk, de tárlatvezetési lehetőséget is biztosítanak. Aki utóbbi mellett dönt, az további érdekességeket tudhat meg a térség múltjáról.

Hirdetések

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében épített turisztikai látványosság interaktív módon mutatja be Dorogi-medence bányászatát. A látogatók maketteket láthatnak például a már elbontott drótkötélpályáról, de megtudhatják azt is, hogy vízbetöréskor hogyan menekülhettek meg a mélyben rekedt emberek.

A gyerekek részére a speciális, nekik szóló tárlatvezetéseken felül kreatív foglalkozásokat is szerveznek majd. A programokat életnagyságú társasjátékokkal, puzzle-kirakókkal és többek között ajándéktárgy készítésével színesítik. A kicsiknek bányászlámpás hajtogatására is lehetőségük lesz, melyet saját maguk díszíthetnek ki.

A múzeum hétfő kivételével a hét minden napján 10-18 óra között fogadja a látogatókat. Tovább információ az intézmény oldalán érhető el.

(Forrás: Reimann Bányászattörténeti Miniverzum)

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap