Ulrik

Hídlap

Árad a Garam és az Ipoly

Kisebb árhullám vonul le a napokban a Garam és az Ipoly folyókon. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) szerint 286 centimétert mutatott az ipolyszalkai vízmérce december 23-án este. A Garamon elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet megközelítő vízszintre számítanak.

Hirdetések

A szokatlanul meleg idő, valamint a két folyó vízgyűjtő területén lehullott nagy mennyiségű csapadék megtette a hatását. December 22-én gyors ütemben emelkedésnek indult a két folyó vízszintje. Az ipolytölgyesi mérőműszer szerint volt olyan időszak, amikor óránként 5-6 centimétert is emelkedett a vízszint.

A vizugy.hu szerint 18 órakor 280 centimétert mértek Ipolytölgyesen. A hatóságok azonban jelentősebb emelkedésre számítanak: másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az Ipolyon – közölte Szeles Péter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője hétfőn az MTI-vel.

Kéménden este 19 órakor 266 centiméteren állt a Garam. Egyébként a napokban kisebb árhullám vonul le a Dunán. Árvíztől nem kell tartanunk, hiszen a jelenlegi számítások szerint mindössze 1-1,5 méteres emelkedés várható.

(Forrás: MTI/Hídlap)
(Borítókép: Ipoly folyó Ipolydamásdnál 2019.12.19-én)

Hirdetések
  • Hársfák ültetéséhez kérnek segítséget a tokodaltárói civilek

    Hat darab hársfa elültetéséhez kérnek segítséget az Aktívan Tokodaltáróért Közösen (ATAK) civil csoportosulás tagjai. A facsemetéket július 11-én helyeznék el a fő út mentén, a gödröket egy nappal korábban ásnák ki. Utóbbi feladat kapcsán várják az erős kezű férfiak jelentkezését.

    Hídlap
  • Több kocsin is kilazították a kerékcsavarokat Szokolyán

    Egy ismeretlen személy éjjelente borsot tör a szokolyaiak orra alá, hiszen kilazítja a kocsikon a kerékcsavarokat. A település önkormányzat mindenkit arra kér, hogy ellenőrizzék a járművek kerekeit és ha rendelkeznek információkkal, netán „károsultak”, akkor jelezzék azt nekik.

    Hídlap