Máté, Mirella

Hídlap

Karácsonyi gálát rendeztek Dorogon

Nyolcvannyolc év után csendült fel Bánáti Buchner Antal Bányász miséje Dorogon, melyet a Cantate Kórus idézett meg a hagyományos karácsonyi gálán. A rendezvényen adták át továbbá a Pro Urbe díjat, melyet Deák Ferenc korábbi alpolgármester vehetett át dr. Tittmann János polgármestertől.

Deák Ferenc negyven éve aktív résztvevője a város közéletének, részt vett számtalan, idősekért megtett számos érdekérvényesítő kezdeményezésben és segítségnyújtásban. A rendszerváltás óta hat cikluson keresztül egyéni képviselőként, majd 2010-2019 között alpolgármesterként szolgálta a települést. Korábban Szakma Ifjú Mestere, Kiváló Dolgozó, Bányász Szolgálati Érdemrend bronz fokozatát is kiérdemelte, tavaly pedig elismerő emléklapot kapott az elmúlt évtizedekben végzett tevékenységéért.

Átadták továbbá az Év Szociális Dolgozója díjat is, melyet Cserődi Péterné Varga Emőke érdemelt ki. A díjazott 1996-ban ápolói és asszisztensi, két évvel később körzet ápolói, majd felnőtt szakápolói, szociális gondozó és szervező képesítést szerzett. 2000-től a dorogi idősek otthona ápoló-gondozója, munkáját pedig lelkiismeretesen végzi.

Hirdetések

A karácsonyi gálán ezúttal a Cantate Kórusra terelődött a figyelem, melynek tagjai Kovácsné Fódi Krisztina vezénylésével és Berchy József orgonakíséretével megidézték a Bányásztemplom felszentelésére írt Bányász Misét. A Bánáti Buchner Antal karnagy 1931-ben született szerzeménye nagy sikert aratott.

A színházterem bejárata előtt helyezték el a mézeskalácsház-készítő verseny alkotásait. Az asztalon láthattuk többek között a Bányásztemplom mását, de a Petőfi óvoda, mézeskalácsból megformált épületét is. A gálán hirdették ki ennek a versenynek az eredményeit: a harmadik helyen végzett Fehér Nikolett 30, a második Sági Adrienn 50, míg az első helyezett Hétszínvirág Óvoda Micimackó csoportja 80 ezer forintot kapott. Utóbbi csapat készítette el a templomot.

Dorogon idén is meghirdették az Adventi Ablakvadászatot. A résztvevőknek a Bécsi út és Mária utcában kellett megtalálniuk a feldíszített kirakatokat. A gyermekeknek dr. Tittmann János adta át az ajándékot, továbbá a Balaya Játszóház különdíjat is felajánlott, melyet a sorsolás után Dankó Zente Barnabás vett át.

A gálán a Cantilena Gyermekkórus is fellépett, a műsorukban közreműködött továbbá a Pachelbel vonószenekar, illetve a Cantate Kórus is.

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap