Máté, Mirella

Hídlap

Meggyújtották az adventi koszorú utolsó gyertyáját Esztergomban

A szeles-esős időjárás sem akadályozhatta meg, hogy fellobbanjon a negyedik, a szeretet gyertyája a város adventi koszorúján a Széchenyi téren – írja az esztergom.hu. Az eseményen műsort adott az Esztergomi Belvárosi Szent Péter és Pál Plébánia Hilariter laudat kórusa.

Hirdetések

Az adventi koszorú utolsó gyertyáját Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök gyújtotta meg Harmai Gábor plébános és Hernádi Ádám polgármester jelenlétében.

A város polgármestere felhívta az esztergomiakat arra, hogy:

“Tegyünk egy nagy sétát ebben a gyönyörű városban, és legyünk büszkék arra, hogy ez itt mind a miénk. Utcáink, tereink, templomaink, folyónk, történelmünk.”

Majd pedig megköszönte az esztergomiak támogatását, ahogy mondta: “melyre a következő esztendőben is számítok, ahogy Önök is számíthatnak rám, mert a város szolgálatára szegődtem, s az ajtóm 2020-ban is, minden esztergomi előtt nyitva áll!”

(Forrás: esztergom.hu)
(Borítókép: esztergom.hu)

Hirdetések
  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap