Marcell

Hídlap

Veretlenül zárta az őszi szezont a Dág felnőtt röplabda csapata

Veretlenül zárta az őszi szezont az U21-NB II Férfi Bajnokság Nyugat `B` csoportjában szereplő Dág KSE röplabda csapata. Több évnyi kihagyás után újra indított felnőtt gárdát a klub, mely a legnehezebb találkozón is begyűjtötte a pontokat.

Hirdetések

A Dág KSE hosszú éveken keresztül az élvonalban szerepelt, az NBI-ben és a Magyar Kupában többször bronzérmet is szereztek. Aztán megszűnt a csapat, majd évekig kizárólag utánpótlás szinten versenyeztek. A szurkolók legnagyobb örömére idén nyáron újraszervezték a felnőtt alakulatot. A kerethez csatlakoztak olyanok is, akik korábban már játszottak Dágon.

A szabályok értelmében a másodosztályba neveztek be. Már a PTE-PEAC elleni szezonnyitón is látszódott, hogy a bajnokság egyik esélye lehet a Dág. A Máv Előre és a KVSRC ellen is rendkívül jól játszottak, sőt a legnagyobb riválisok is meghajoltak előttük. A TFSE, valamint a volt válogatott játékosokkal kiálló KISTEXT ellen is győztek, igaz utóbbi ellen egy szettet elveszítettek. A PTE-PEAC elleni visszavágón, majd a MÁV Előre és december 21-én a KVSRC ellen is a papírforma érvényesült.

A 2019. évi legutolsó bajnokijuk kapcsán mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az ellenfél három szett alatt mindössze 13 pontot szerzett!

A nyolc, veretlenül megvívott találkozón 24 pontot szereztek, ezzel pedig a tabella második helyén állnak (az első helyen álló KISTEXT 2 meccsel többet játszott). Legközelebb január 4-én a negyedik helyen álló FINO Kaposvár otthonában lépnek pályára, ahol vélhetően mindent megtesznek majd a győzelemért.

(Borítókép: Dág Röplabda Szakosztály Facebook oldal)

Hirdetések
  • Ma kezdődik a Babits Piknik

    Augusztus 14-15-én rendezik meg a Babits Piknik 2020 – irodalmi és színházi napokat az esztergomi Babits Mihály Emlékház kertjében. A Babits Mihály Színház szombaton este 21 órakor adja elő a Jónás könyve című előadást, melyet 2016-ban mutattak be a helyszínen.

    Hídlap
  • Az országos élvonalban megyénk ifjú horgászai

    A MOHOSZ a hétvégén rendezte az utánpótlás korú horgászok országos bajnokságát. Az U20-as kategóriában Magyaroszág második legjobb horgásza az esztergomi Nagy Hunor lett, aki eredményével bekerült a magyar válogatottba. Jól szerepelt az ácsi ifj. Krocsány Gábor, aki az U15-ös csoport legfiatalabb tagjaként, tíz évesen a 12. helyet szerezte meg.

    Hídlap