Adalbert

Hídlap

2023-ra készülhet el az Ipolydamásd és Helemba közötti híd

Sikerült EU-s pénzt találni a Szlovákiát Magyarországgal összekötő híd megépítésére, melynek kivitelezője a magyar fél lesz – írja a Paraméter. 2020-ban kiírhatják a közbeszerzést, a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselői pedig úgy vélik, hogy a munkát is elkezdik.

Hirdetések

2000-ben a jeges ár vitte el a felvidéki Helemba és a magyarországi Ipolydamásd közötti hidat, azóta pedig ha egyik településről a másikra szeretnénk eljutni, akkor mintegy fél órát kell utaznunk és huszonnégy kilométer megtétele után meg is érkezünk.

Az új híd megépítését évek óta tervezik és a Paraméter szerint most érkezett el az idő. A költségek várhatóan 3,1 millió eurót tesznek ki, melyet fele-fele arányban fizet a magyar és a szlovák fél.

Csenger Tibor Nyitra megyei megyefőnök-helyettes szerint az építkezést 2022 végéig kéne befejezni, és a hidat 2023 elején lehetne használatba venni. Ha megépül, akkor Esztergomból gyorsabban lehet majd eljutni a Dunakanyar bal oldalán található településekre. A környéken élők minden bizonnyal annyira várják, mint egykor a Mária Valéria hidat.

(Forrás: parameter.sk)
(Borítókép: az új híd látványterve)

Hirdetések

  • Ittas sofőr szenvedett balesetet Dorog külterületén

    Lesodródott az útról és a menetirány szerinti jobb oldali vízelvezető árok végén lévő betonszegélynek ütközött egy autós még szeptember 25-én, pénteken 21 óra 30 perckor – közölte a rendelkezésre álló információk alapján a police.hu.

    Hídlap
  • Facsemetéket ültettek el Zebegényben

    „Fontos, hogy a köznevelés a tanórákon kívül is a természetvédelmet szolgálja” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára a Pest megyei Zebegény településfásítási programjának megnyitóján.

    Hídlap