Máté, Mirella

Hídlap

Erdő Péter celebrált karácsonyi szentmisét Esztergomban

Dr. Erdő Péter bíboros celebrálta december 25-én a karácsonyi ünnepi szentmisét az Esztergomi Bazilikában. A főpásztor szentbeszédében hangsúlyozta: Ma is fontos, hogy keresztény hitünk Jézus személyéhez kapcsolódjon, mert ő történelmi személy, valóságos ember és valóságos Isten.

-Karácsony ünnepe van, Jézus Krisztus születését ünnepeljük. Alkalom ez arra, hogy felismerjük a saját méltóságunkat – ezekkel a szavakkal köszöntötte a jelenlévőket a bíboros.

Hirdetések

Az esztergom-budapesti érsek az evangéliumi részlet kapcsán azt mondta: Jézus csodái, feltámadása, de már a személyes öntudata is megrendítette a tanítványokat.

-Jézus személyének megértéséhez – amennyire az ember egyáltalán felfoghatja a titkot – túl kell lépnünk a teremtett világon – tette hozzá.

Dr. Erdő Péter szerint az Élet, akinek születését ma ünnepeljük, ő a mi világosságunk. Az ő fényében élesebben kirajzolódik az árnyék is. Mert korunkban is vannak ordas eszmék. Van önzés és gyűlölködés, van cinizmus is, ha nyilvánvaló bizonyosságként azt állítjuk, hogy semminek sincs értelme.

A bíboros zárásként arról beszélt, hogy nem csak otthonainkban és templomainkban, hanem a köztereken is bethelemet állítunk, mely tele van világossággal és azzal az élettel, amiről János evangéliumának bevezetője szól.

-Legyünk hát így karácsony táján újra gyerekek, álljuk körül a kis Jézus jászlát, hogy felnőttként ebben a fényben tudjuk újra áttekinteni magunk körül a világot – zárta beszédét.

A szentmise záró áldása előtt arra kérte a híveket, hogy mindenki vigye haza a karácsony örömét és sugározzuk mi is azt a világosságot, ami megjelent nekünk Krisztusban. Az Istentisztelet végeztél a hívek közül sokan tekintették meg a bazilikában látható betlehemet.

Hirdetések

  • Ezúttal Lábatlanon fogtak el egy körözött személyt

    Szeptember 19-én, szombaton este Lábatlanon ellenőrizték a nyergesújfalui rendőrök egy társaság tagjait – írja a police.hu. Az igazoltatás közben kiderült, hogy a csoport egyik tagja ellen a Salgótarjáni Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki.

    Hídlap
  • Buszra és vonatra várakozva is viselni kell a maszkot

    A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot – közölte a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel. Szeptember 21-től kezdve az állomások és megállóhelyek helyiségeiben is hordani kell majd a maszkot.

    Hídlap