Jusztina

Hídlap

Így karácsonyoztak a 20. század első négy évtizedében

Békés pillanatokat, meghitt együttléteket fedezhetünk fel azokon a régi fényképeken, melyek 1900 és 1940 között készültek. Karácsony alkalmából a ma7.sk portál gyűjtött csokorba néhányat a régi felvételekből, melyek a szentestéket elevenítik fel.

Hirdetések

A mesekönyv és a játékbaba már száz évvel ezelőtt is slágernek számított.
 A fiúk közül többeket leptek meg kisvasutakkal. A gőzös, a fogadóépület és a végeláthatatlan sínpár sokaknak csalt mosolyt az arcára.
 Ma már furcsán nézünk rá, de évtizedekkel ezelőtt égősor hiányában gyertyákkal és csillagszórókkal díszítették az ágakat. Talán meghittebb volt, mint a villogó fényfüzér.
 A karácsonyfás közös fotó sem új találmány, már a 20. század első felében is készültek olyan fényképek, mikor a család tagjai a feldíszített fa mellett foglaltak helyet.

További érdekes fotókat rejt a Fortepan gyűjteménye, amely már több mint százezer archív fényképből áll.

(Forrás: Fortepan/ma7.sk)

Hirdetések
  • Elhanyagolta kutyáját, felfüggesztett börtönt kaphat

    Az Esztergomi Járási Ügyészség az állatkínzás bűntette miatt indult ügyben vádat emelt azzal a férfival szemben, aki súlyosan elhanyagolta kutyáját. Az eb olyan rossz állapotban volt, hogy a menhelyen biztosított ellátás nélkül elpusztult volna.

    Hídlap
  • Parkolóhelyeket avattak fel Márianosztrán

    Szeptember 25-én, a nemzeti színű szalag átvágásával avatták fel Márianosztrán azokat a parkolóhelyeket, melyeket az önkormányzat, a Márianosztrai Fegyház és Börtön, valamint a Nostra Kft. példaértékű összefogásának eredményeként alakítottak ki.

    Hídlap